Pianeta - umělé rostliny

Reklama

Čerpadla, čističky, studny

Vyhledávání článků
Jak vybrat kalové čerpadlo?

Jak vybrat kalové čerpadlo?

vyšlo 5.9.2023

Kalová čerpadla slouží k odčerpávání vody s příměsí mechanických nečistot. Částice jako písek, textilní vlákna nebo kousky dřeva by totiž běžná čerpadla poškodily. Zjistěte, v jakých situacích kalové čerpadlo využijete a jak jej správně vybrat.

 
Odzimování čerpadla a domácí vodárny – jak postupovat?

Odzimování čerpadla a domácí vodárny – jak postupovat?

vyšlo 24.3.2023

Jaro je tady a s ním i nová zahradní sezóna, která se bez vody neobejde. Máme pro vás pár užitečných rad, jak postupovat před spuštěním domácí vodárny nebo čerpadla a jaké chyby lidé obecně nejčastěji dělají.

 
Nový eshop IRRIGA – vše pro zavlažování, čerpací techniku, vodní program a zahradní osvětlení

Nový eshop IRRIGA – vše pro zavlažování, čerpací techniku, vodní program a zahradní osvětlení

vyšlo 2.10.2022

Péče o zahradu vyžaduje čas, energii i odpovídající techniku a nářadí. Pokud vás práce na zahradě baví a rádi si většinu obstaráte svépomocí, není nic jednoduššího, než si nakoupit potřebné vybavení a pustit se do díla. A pokud si nejste jisti výběrem, profesionálové s téměř třicetiletými zkušenosti v oboru vám poradí.

 
Jak a kdy provádět čištění studní a co s ním souvisí?

Jak a kdy provádět čištění studní a co s ním souvisí?

vyšlo 27.5.2022

Přesto, že v naší republice je přes 90% obyvatelstva zásobováno pitnou vodou z veřejných zdrojů, tedy z vodovodů, stále se najde dostatek domácností, které musí mít na svém nebo na obecním pozemku studny a využívat vodu z nich. Aby nebyly tyto studny pro své uživatele zdrojem zdravotních rizik a voda v nich byla nejen pitná, ale i chutná a zdravá, je třeba se o kvalitu vody v nich náležitě starat a studny čistit.

 
Septik, jímka, žumpa nebo ČOV - jaký je mezi nimi vlastně rozdíl?

Septik, jímka, žumpa nebo ČOV - jaký je mezi nimi vlastně rozdíl?

vyšlo 21.5.2022

Když k našemu domu, chatě či chalupě nedosahuje kanalizace, musíme vymyslet náhradní řešení, jak naložit s odpadními vodami. Nabízí se možnost vybudování septiku, jímky nebo čistírny odpadních vod. Jaké jsou mezi nimi rozdíly a který způsob likvidace odpadních vod je nejvhodnější? Jednoznačná odpověď na tuto otázku bohužel neexistuje.

 
Využití studniční a dešťové vody šetří přírodu i peníze

Využití studniční a dešťové vody šetří přírodu i peníze

vyšlo 22.6.2021

Vodu z vodáren nemají k dispozici zdaleka všichni majitelé zahrádek a rodinných domů. Cena vody se navíc neustále zvyšuje a její kvalita je s ohledem na vysoký obsah dezinfekcí mnohdy nízká. Zdroje kvalitní vody zcela zdarma mají přitom všichni přímo na zahradě – v podobě vlastní studny nebo jímky na dešťovou vodu. Jak čerpat a upravit tuto vodu pro různé účely?

 
Z čeho se skládá sestava na dešťovou vodu a jak ji vybrat?

Z čeho se skládá sestava na dešťovou vodu a jak ji vybrat?

vyšlo 15.4.2020

Dešťovka je vhodná nejen na zalévání zahrady, ale šetří i pitnou vodu v domácnosti, kde ji můžete využívat na splachování WC, mytí nádobí i praní. V součtu pak snížíte spotřebu pitné vody až o polovinu. Přirozeně, dešťovka zachycená ze střechy není úplně čistá. Než steče do nádrže, znečistí se listím, prachem i pyly. Důležité proto je, abyste správně vybrali nejen samotnou nádrž, ale i její příslušenství.

 
Používejte bakterie do odpadů a získejte užitkovou vodu k zalévání zahrady

Používejte bakterie do odpadů a získejte užitkovou vodu k zalévání zahrady

vyšlo 6.2.2019

Některé bakterie mohou být užitečné a najít využití např. při úpravě odpadní vody v domácích čistírnách odpadních vod (DČOV). Naučte se využívat biologické procesy, pomocí kterých bez zbytečné chemie vyčistíte odpadní vody a získáte užitkovou vodu k zalévání zahrady.

 
Využívejte dešťovou vodu a získejte dotaci z akce Dešťovka II

Využívejte dešťovou vodu a získejte dotaci z akce Dešťovka II

vyšlo 14.3.2018

Po úspěšných dotačních titulech Zelená úsporám nebo tzv. kotlíkových dotacích můžou majitelé rodinných a bytových domů nyní získat dotaci na hospodaření se srážkovou a odpadní vodou v domácnosti. Jak hospodařit s vodou, pro koho je dotace určena a jak na ni dosáhnout?

 
Jak nakupovat čerpadlo na vodu? Podle účelu použití a čistoty vody

Jak nakupovat čerpadlo na vodu? Podle účelu použití a čistoty vody

vyšlo 1.7.2016

Vodní čerpadlo je užitečným pomocníkem ke každému rodinnému domu i do každé zahrady. Pomůže s odčerpáváním vody ze sklepa, přečerpáváním bazénu, vodovodní či dešťové vody. Při jeho výběru však musíme vědět, jakou vodu, jak často a v jakém množství budeme čerpat. Podle toho se totiž vodní čerpadla rozdělují na několik kategorií.

 
Vrtané studny vám zajistí dostatek kvalitní vody po celý rok

Vrtané studny vám zajistí dostatek kvalitní vody po celý rok

vyšlo 27.4.2016

Mít na pozemku vlastní studnu je výhoda nejen pro zahrádkáře a pěstitele, ale vlastně pro všechny, kteří nechtějí plýtvat vodou, chtějí se chovat ekologicky a ještě ušetřit náklady na vodné a stočné. Pokud je voda ze studny kvalitní a pitná, lze jí použít i na vaření. Většinou se ale voda využívá jako užitková, tedy ke splachování, sprchování a praní.

 
Potřebujete nové čerpadlo nebo vodárnu - navštivte specialisty Signa Pumpy

Potřebujete nové čerpadlo nebo vodárnu - navštivte specialisty Signa Pumpy

vyšlo 28.5.2014

Firma Signa Pumpy, spol. s r. o. je specializovaným prodejcem čerpadel a čerpací techniky včetně příslušenství a náhradních dílů. Společnost byla založena roku 1992 a v současnosti je již pojmem a zárukou kvalitních dodávek zboží především z oblasti čerpací techniky. Sháníte čerpadlo? Pak jste tady správně!

 
Kompresory pro domácí kutily i profesionály

Kompresory pro domácí kutily i profesionály

vyšlo 25.7.2013

Sháníte kvalitní kompresor do vaší profesionální dílny, nebo jen pro občasnou kutilskou činnost? Kompresory se hodí pro různé účely a tak podle toho, jaké máme konkrétní požadavky, je třeba zvolit ten správný kompresor. Pojďte si tedy vybrat z pestré nabídky kompresorů i jejich příslušenství.

 
Čerpadla pro zahradu i dům

Čerpadla pro zahradu i dům

vyšlo 21.6.2013

Bez čerpací techniky bychom neměli doma vodu, nebylo by možné pohodlně zalévat, nebylo by možné obhospodařovat bazén ani manipulovat s vodou na větší vzdálenosti. Čerpadlo je tedy většinou nepostradatelnou součástí péče o dům a zahradu. Jaká čerpadla se běžně na zahradě využívají a k čemu?

 
Úpravny vody Vulcan a vodní filtry Judo

Úpravny vody Vulcan a vodní filtry Judo

vyšlo 3.6.2013

Máte tvrdou vodu a trápí vás problémy s usazováním vodního kamene a rzi? Zdá se vám, že kvalita vaší vody není vyhovující? Nezoufejte, řešení přináší úpravna vody Vulcan a vodní filtry Judo se zpětným proplachem, které poskytují dokonalou ochranu potrubí a odstraní z vody veškeré mechanické nečistoty.

 
Využití dešťové vody na zahradě

Využití dešťové vody na zahradě

vyšlo 20.4.2013

Dešťovou vodu u svých domů využívali už naši moudří předkové z mnoha důvodů. Dešťová voda je pro rodinný dům výhodná, neboť je chudá na soli, a proto nezasoluje půdu. Využití dešťové vody se dnes už stává často přímou součástí projektu nových rodinných domů v zahraničí a domy se dvěma i třemi rozvody vody už nejsou výjimkou ani u nás.

 
Blíží se jaro – jste připraveni na zvedající se hladiny řek?

Blíží se jaro – jste připraveni na zvedající se hladiny řek?

vyšlo 11.4.2013

Společně s tajícím sněhem se zvyšují hladiny řek i obavy okolních obyvatel ze zatopených sklepů a pozemků. Kdo jednou vynášel vodu ze sklepa kýblem, nikdy si to nechce zopakovat. Jak se na podobnou situaci maximálně připravit?

 
1 2 >
Ventura banner Zahrada

Reklama

Náš tip

Terasy na klíč z WPC a bambusu

Pořiďte si bezúdržbovou terasu z WPC nebo velmi odolnou terasu z bambusu. Vše od úvodního zaměření, poradenství pro montáž svépomocí až po kompletní realizace na klíč.

 

MASIVNÍ POSTEL

Masivní postel z dubu model JESSIE splní nejpřísnější nároky na retro design a moderní funkčnost ložnice z masivního dřeva. Právě díky tomuto materiálu je rám celé postele stabilní.

 

TRUHLÍKY A KVĚTINÁČE

Truhlík či květináč je skvělou volbou pro nadšené zahrádkáře. Mohou si s ním vyzdobit své zahrady, balkony nebo terasy. Vyvýšený zahradní truhlík je ideální pro pěstování různých oblíbených květin a rostlin.

 

Umělé zelené stěny

Zelené stěny či vertikální zahrady jsou moderním designovým prvkem a současně i dokonalým řešením pro úsporu místa a vytvoření příjemného prostředí.

 

BAREVNÉ TRENDY VE VENKOVNÍCH DLAŽBÁCH

Letošní barevné tóny jsou inspirovány návratem k přírodě. Barvy, jako např. lávově šedá melírovaná nebo grafitovorezavá vytvoří z Vaší terasy jedinečné místo k posezení a relaxaci.

 

PORFIX, váš partner při stavbě

PORFIX nabízí komplexní stavební materiál z pórobetonu a vápenopísku, který je šetrný k životnímu prostředí a zároveň patří mezi cenově dostupné stavební materiály dnešní doby.

 

Reklama

Reklama

Firmy z oboru

Dvořák, sekačky-pily.cz

Spolehlivý eshop se zahradní a lesní technikou STIHL, Husqvarna a Ego s kamennou prodejnou a servisem

AGRO CS - ČESKÉ SUBSTRÁTY A HNOJIVA

Značky AGRO, FLORIA a NATURA přináší zahrádkářům i profesionálům kvalitní pomocníky pro celou zahradu a každou rostlinu. Substráty, hnojiva a osiva.

Transform a.s., partner pro vaši zahradu

Výrobce plotů, zahradního mobiliáře a doplňků do vaší zahrady.

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

TureckoDovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.