Porfix - jarní akce 2024

Reklama

Zahrada

Vyhledávání článků
Na pořízení nové terasy ještě zdaleka není pozdě. Spolehněte se na odborníky

Na pořízení nové terasy ještě zdaleka není pozdě. Spolehněte se na odborníky

vyšlo 1.6.2021

Letošní jaro nám pěkně zalilo zahrádku, ale co se týče vysedávání na terase, zatím to není žádná sláva. Na druhou stranu, ti z nás, kteří o stavbě terasy zatím jen uvažují, mají pořád ještě dost času vybrat si tu správnou. V případě pořízení kvalitní terasy z kompozitního dřeva platí více než jindy, že se nevyplatí dělat ukvapená rozhodnutí.

 
Populární zahradní stavby

Populární zahradní stavby

vyšlo 26.5.2021

Sníte o zahradní chatce, domku či altánku? Chtěli byste si oživit zahradu a vytvořit místo k odpočinku či provádět oblíbené aktivity? Bezpochyby, zahradní altány, chatky či domky dodávají harmonickou atmosféru. Vytvořte si i vy ideální místo na zahradě ještě tuto sezónu a vychutnávejte si příjemný čas na čerstvém vzduchu při vašich oblíbených aktivitách. Jaké zahradní stavby jsou „in“? Inspirujte se a vyberte si tu svou vysněnou.

 
Bioklimatické hliníkové pergoly jsou mutlifunkčním zastřešením nejen pro terasy

Bioklimatické hliníkové pergoly jsou mutlifunkčním zastřešením nejen pro terasy

vyšlo 24.5.2021

Bioklimatická pergola je nejčastěji vyrobena z hliníku. Její střechu tvoří lamely, které se dle potřeby a počasí naklápějí tak, aby bylo možné regulovat množství slunečního svitu, nebo vytvořit rovnou střechu, která chrání před deštěm nebo sněhem. Bioklimatické pergoly mají ještě řadu dalších výhod a vlastností.

 
Tajemství biozahradničení a biopěstování – odměnou vám budou zdravé a chutné plody

Tajemství biozahradničení a biopěstování – odměnou vám budou zdravé a chutné plody

vyšlo 22.5.2021

Nemusíte mít zrovna dům či chatu s rozlehlou zahradou, abyste se mohli začít věnovat biozahradničení. Ekologicky pěstovat můžete klidně i na balkóně v truhlících. Důležité je, abyste o rostlinky pečovali v ryze přírodním duchu, používali ekologicky šetrné prostředky i postupy. Radost z vlastního vypěstovaného bio ovoce či zeleniny bude k nezaplacení.

 
Hnojiva pro záplavu květů a bohatou úrodu

Hnojiva pro záplavu květů a bohatou úrodu

vyšlo 14.5.2021

Rostliny přinášejí do života potěšení, radost a odměňují nás pěstitele za to, jak se o ně s láskou pečujeme. Každý pěstitel usiluje o to, aby jeho rostliny byly silné, co nejzdravější, aby rychle rostly, měly mnoho krásně vybarvených květů a hodně šťavnatých plodů.

 
Zahradní nábytek od přímého dovozce

Zahradní nábytek od přímého dovozce

vyšlo 14.5.2021

Zahradní nábytek využijete, ať už máte malý balkón nebo velkou terasu či zahradu. Pokud chcete mít jistotu, že váš nový zahradní nábytek bude kvalitní, praktický a něco vydrží, vsaďte na ověřeného prodejce a přímého dovozce TEXIM.

 
Kaki neboli tomel japonský – exotické ovoce, které si vypěstujete i na zahradě

Kaki neboli tomel japonský – exotické ovoce, které si vypěstujete i na zahradě

vyšlo 12.5.2021

Kaki (Diospyros Kaki) je ovoce původem z Asie, které asi znáte převážně z pultů supermarketů. Díky jeho otužilosti si tuto subtropickou rostlinu můžete vypěstovat i na vlastní zahradě. Dařit se jí bude hlavně v oblastech, kde se pěstuje vinná réva a broskve.

 
Dlažba kolem bazénu musí být především bezpečná

Dlažba kolem bazénu musí být především bezpečná

vyšlo 10.5.2021

U dlažby kolem bazénu musíme kromě estetického hlediska sledovat hlavně bezpečnost. Dlažba by měla být protiskluzová, aby se omezila možnost uklouznutí nebo smyku za mokra. Nabízí se klasická betonová dlažba, ale velmi oblíbené a na pohled atraktivní jsou i velkoformátové porcelánové dlaždice.

 
Vybíráme slunečníky na zahradu, terasu i balkón

Vybíráme slunečníky na zahradu, terasu i balkón

vyšlo 8.5.2021

Teplé letní slunečné dny vybízí k trávení volného času venku. Pobyt na sluníčku však není z dlouhodobého hlediska pro člověka to pravé ořechové, a proto se musí náležitě chránit. Slunečník je praktický pomocník ve slunečný den nejen na zahradu, ale také na terasu či balkon.

 
Jak se zbavit mechu a plevele v zámkové dlažbě?

Jak se zbavit mechu a plevele v zámkové dlažbě?

vyšlo 7.5.2021

Vaše zámková dlažba bude neustále v kondici a plně funkční, pokud se jí budete věnovat. Potřebuje zkrátka údržbu, ať už v létě nebo v zimě. Ošetřená dlažba má několikanásobně vyšší životnost a při pravidelném ošetřování se sníží i náklady na její údržbu. Neudržovaná dlažba zarůstá plevelem a mechem, a v zimě díky náročným povětrnostním podmínkách přibude ztráta barvy a často i tvaru. Naštěstí existuje celá řada způsobů, jak zámkovou dlažbu udržovat, aby stále dobře vypadala a byla plně funkční.

 
Z jakého materiálu vybrat plot?

Z jakého materiálu vybrat plot?

vyšlo 7.5.2021

Pokud se chystáte oplotit svůj dům či pozemek, zřejmě stojíte před nelehkým rozhodnutím, jaký materiál zvolit. U rozhodování by rozhodně neměla hrát prim pouze cena, ale i další důležité faktory.

 
Kuchyňské pracovní desky a přírodní kámen

Kuchyňské pracovní desky a přírodní kámen

vyšlo 5.5.2021

Kuchyňské desky z přírodního kamene jsou vysoce estetické a také plně funkční. Pro svůj nadčasový a luxusní vzhled jsou vhodné do klasických, moderních i rustikálních kuchyní. Nejvhodnější kamenem pro kuchyňské desky je žula, která nejlépe odolává prostředí v kuchyni – tedy vlhku, teplu, kyselinám i mechanickému zatížení.

 
Plotovky z recyklovaného plastu jsou bezúdržbové a ekologické

Plotovky z recyklovaného plastu jsou bezúdržbové a ekologické

vyšlo 1.5.2021

Jaro je ideálním časem pro práci na zahradě a kolem domu. Lidé se pouštějí do úprav, rekonstrukcí i nových staveb, např. plotů. Materiálem, který se v posledních letech těší stále větší oblibě, je plastový materiál Traplast™. Jaké jsou jeho výhody, nároky na údržbu a montáž?

 
Vybíráme plynový gril – na co se zaměřit?

Vybíráme plynový gril – na co se zaměřit?

vyšlo 28.4.2021

Krásné počasí a neustále se zvyšující venkovní teploty nás lákají ke společnému posezení s přáteli a s rodinou venku, nejlépe u grilu s lahůdkami. Pokud vám ale gril zatím schází, je nejvyšší čas na jeho pořízení. Jestliže vaše volba padla na gril plynový, máme pro vás několik dobrých tipů, jak zvážit všechny jeho přednosti a případné nevýhody a podle toho vybrat takový, které bude nejvíce vyhovovat právě vašim požadavkům.

 
Bazalka, královna koření - odrůdy, pěstování, škůdci

Bazalka, královna koření - odrůdy, pěstování, škůdci

vyšlo 23.4.2021

Bazalka je v létě nejvíce používanou bylinkou. Těstoviny, pizza a rajčata jsou nerozlučnou trojicí, kterou si bez bazalkového pesta téměř nelze představit. V čem tkví kouzlo, výrazná chuť a aróma bazalky?

 
Betonovou dlažbu vybírejte podle účelu a zatížení

Betonovou dlažbu vybírejte podle účelu a zatížení

vyšlo 21.4.2021

Betonová dlažba nemusí být nutně určena pouze na terasu, ale tvoří také další zpevněné cesty kolem domu, stání pro auta, chodníčky mezi jednotlivými částmi zahrady, případně okolí bazénu. Pro každý účel se hodí jiná dlažba a kromě barev a tvarů jsou hlavním kritériem výběru vlastnosti dlažby.

 
Stínění 21. století: Jaké jsou trendy roku 2021?

Stínění 21. století: Jaké jsou trendy roku 2021?

vyšlo 20.4.2021

Pokrok nelze zastavit, proto i v oblasti stínění přicházejí stále nové technologie a trendy. Hitem zahrad jsou letos bioklimatické hliníkové pergoly se screenovými látkovými roletami, dlouhodobě oblíbené jsou také exteriérové žaluzie. A důraz se v této oblasti bydlení klade rovněž na individualitu, která s sebou přináší i různá atypická řešení...

 
< 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 >
Ventura banner Jezírka

Reklama

Náš tip

Terasy na klíč z WPC a bambusu

Pořiďte si bezúdržbovou terasu z WPC nebo velmi odolnou terasu z bambusu. Vše od úvodního zaměření, poradenství pro montáž svépomocí až po kompletní realizace na klíč.

 

MASIVNÍ POSTEL

Masivní postel z dubu model JESSIE splní nejpřísnější nároky na retro design a moderní funkčnost ložnice z masivního dřeva. Právě díky tomuto materiálu je rám celé postele stabilní.

 

ZÁBRANY KVĚTINOVÝCH TRUHLÍKŮ

Nenápadné a praktické zábrany květinových truhlíků Dastech spolehlivě zajistí umístění květin na okenních parapetech a zabezpečí je proti nechtěnému pádu.

 

Umělé květiny FLORUM

S našimi umělými květinami si nemusíte dělat žádnou starost, umělé květiny jsou velmi nenáročné na údržbu a dokonale imitují živé květiny.

 

VELKOFORMÁTOVÉ DLAŽDICE SLUŠÍ KAŽDÉ TERASE

Elegance a moderní design, to jsou hlavní přednosti velkoformátových dlaždic, s kterými vytvoříte nadčasové plochy. K dostání v mnoha barevných variantách a povrchových úpravách.

 

PORFIX, váš partner při stavbě

PORFIX nabízí komplexní stavební materiál z pórobetonu a vápenopísku, který je šetrný k životnímu prostředí a zároveň patří mezi cenově dostupné stavební materiály dnešní doby.

 

Reklama

Reklama

Firmy z oboru

Dvořák, sekačky-pily.cz

Spolehlivý eshop se zahradní a lesní technikou STIHL, Husqvarna a Ego s kamennou prodejnou a servisem

AGRO CS - ČESKÉ SUBSTRÁTY A HNOJIVA

Značky AGRO, FLORIA a NATURA přináší zahrádkářům i profesionálům kvalitní pomocníky pro celou zahradu a každou rostlinu. Substráty, hnojiva a osiva.

Transform a.s., partner pro vaši zahradu

Výrobce plotů, zahradního mobiliáře a doplňků do vaší zahrady.

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

TureckoDovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.