Montkov - zárubně a dveře 2

Reklama

Zahrada

Vyhledávání článků
Zelené stěny z umělých rostlin jsou vhodné do interiéru i exteriéru

Zelené stěny z umělých rostlin jsou vhodné do interiéru i exteriéru

vyšlo 25.9.2020

Zelené stěny jsou vítanou dekorací v bytech, kancelářích, hotelových foyer, ale i v exteriérech – na balkónech a terasách. Živá zelená stěna pochopitelně vyžaduje nemalou péči, je třeba zvolit vhodné rostliny a poradit se s odborníky. A ne vždy se pěstování daří. Zelená stěna z umělých rostlin je dokonalou imitací těch živých a nevyžaduje žádnou péči.

 
Jak správně sklízet a skladovat hrušky?

Jak správně sklízet a skladovat hrušky?

vyšlo 13.9.2020

Podzimní měsíce bývají ve znamení loučení se s létem, houbaření, výlovů rybníků, příprav na zimu, procházek lesem v šumivém spadaném listím, ale i sklizní ovoce, o které jsme se celý rok s láskou staraly. To není zrovna fyzicky nejlehčí práce, ale odměnou nám pak v mrazivých zimních dnech může být sousto šťavnatého vlastnoručně vypěstovaného ovoce, na které zkrátka v supermarketu nenarazíte. Kdo by si třeba v polovině ledna s chutí nepochutnal na takové šťavnaté hrušce.

 
Rakytník – bohatý zdroj vitamínů na vlastní zahradě

Rakytník – bohatý zdroj vitamínů na vlastní zahradě

vyšlo 11.9.2020

Pravděpodobně znáte rakytník z lékáren jako potravinový doplněk nebo jako součást bylinných čajů. Pro vysoký obsah vitamínu C a dalších zdraví prospěšných látek je velmi oblíbený zejména v podzimním a zimním období. Rakytník si však můžete úspěšně vypěstovat i doma na zahradě. Jak na to?

 
Elektrické venkovní grily  - jak si vedou v porovnání s grily na uhlí a plyn?

Elektrické venkovní grily - jak si vedou v porovnání s grily na uhlí a plyn?

vyšlo 3.9.2020

Léto ještě zdaleka neskončilo a zahradní grilovačky jsou stále v kurzu. Každý se snaží připravit to nejlepší jídlo, což vyžaduje pečlivou přípravu a také správnou techniku. Někdo se spoléhá na klasický oheň, někomu zase více vyhovuje plyn. My se ale v našem článku zaměříme na grily elektrické, které lze využít nejen při venkovní přípravě grilovaných pokrmů. Jaké jsou výhody či nevýhody elektrických grilů v porovnání s těmi na uhlí či plyn?

 
Nejoblíbenější jehličnany do menších zahrad

Nejoblíbenější jehličnany do menších zahrad

vyšlo 14.8.2020

V prostorné zahradě si můžeme dovolit jehličnany téměř jakéhokoliv vzrůstu, ale jak si poradit s výsadbou v malé zahradě? Pro pozemek s menší výměrou nebo předzahrádku najdeme bohatý sortiment nízkých či poléhavých druhů jehličnanů.

 
Plánujete stavbu plotu? Poradíme, co se hodí na sloupky i protihlukovou zeď.

Plánujete stavbu plotu? Poradíme, co se hodí na sloupky i protihlukovou zeď.

vyšlo 13.8.2020

Ploty nejsou jen hranice rozdělující pozemky. Dobře zvolený plot Vám zajistí bezpečí, soukromý a klid na Vaší zahradě. Ideálním materiálem pro nosnou část plotu je beton. Od základů až po zákrytové desky sloupků. Pro snadnou stavbu a pěkný výsledek je vhodné volit betonové stavební tvarovky, které jsou k dostání v různých tvarech, strukturách i barvách.

 
Využijte nasušené květiny k dekoracím vašeho domova

Využijte nasušené květiny k dekoracím vašeho domova

vyšlo 1.8.2020

Interiérové dekorace nemusí být nutně napořád, aby byly krásné, zajímavé a netradiční. Mohou být také ze sušených květin. Budete je muset sice za nějaký čas obměnit anebo nahradit jinou dekorací, ale pro určité období jsou dekoracemi ideálními. Jejich dobou je podzim. Tehdy máme nasušené květiny do zásoby a můžeme popustit uzdu fantazii a tvořit z nich zajímavá aranžmá, a nejen ta.

 
Plotová prkna Forest Plus z materiálu WoodPlastic skvěle ladí s terasou i ostatními prvky exteriéru

Plotová prkna Forest Plus z materiálu WoodPlastic skvěle ladí s terasou i ostatními prvky exteriéru

vyšlo 29.7.2020

Řešíte rekonstrukci či výstavbu terasy a zároveň by se vám hodil nový plot kolem domu? Zvažte materiál WPC (Wood-Plastic Composite). Stále více zákazníků u nás i v zahraničí nedá dopustit na kvalitní kompozit dřeva a zdravotně zcela nezávadného polymeru, jaký se používá třeba i ve zdravotnictví. Tento atraktivní a bezúdržbový materiál Woodplastic®, který je zároveň plně recyklovatelný a vyrobený českou firmou, povýší okolí vašeho domu na zcela novou úroveň.

 
Dřevovýroba kuláčů, půlkuláčů, hoblovaných plotů a terasových prvků

Dřevovýroba kuláčů, půlkuláčů, hoblovaných plotů a terasových prvků

vyšlo 9.7.2020

Dřevěné kuláče a půlkuláče se využívají nejen v zahradách pro výrobu dětských hřišť, altánů, pergol a zahradního nábytku, ale také v parcích, sadech, na veřejných prostranstvích nebo ve stavebnictví.

 
Chcete si užít bazén? Dopřejte mu správnou terasu

Chcete si užít bazén? Dopřejte mu správnou terasu

vyšlo 2.7.2020

Je velký rozdíl poskakovat kolem bazénu po oprýskaných prknech plných třísek, anebo si užívat pohodlí a bezpečí atraktivní terasy z dřevěného kompozitu a každý rok se kochat tím, jak krásně jste trefili její barevný odstín.

 
Solární zavlažování, fontány a potůčky

Solární zavlažování, fontány a potůčky

vyšlo 29.5.2020

Voda je nedílným prvkem zahrad už od pradávna. Vodu v zahradě využijete nejen pro zalévání a zavlažování, vodní prvek v podobě jezírka, fontány nebo potůčku je vítaným zpestřením a také relaxační zónou. Velmi snadno si můžete vytvořit potůček nebo fontánu pomocí solární energie, stejně tak zavlažovací systém na solární pohon.

 
Jak vybavit dům pro bydlení s dětmi?

Jak vybavit dům pro bydlení s dětmi?

vyšlo 27.5.2020

Nemusíte hned stavět klouzačku z ložnice do obývacího pokoje. Děti potřebují zejména hodně prostoru k fyzickému vybití a bezpečné vybavení pro jejich hry. Inspirujte se našimi tipy, jak zabavit děti v domě nebo bytě a užijte si zaslouženou chvíli klidu.

 
Sháníte praktickou pergolu či přístřešek pro auto?

Sháníte praktickou pergolu či přístřešek pro auto?

vyšlo 21.5.2020

Kvalitní a prakticky řešená pergola nabídne příjemný stín pro pohodlné posezení během parného odpoledne a ochranu pro klidný relax v sychravých dnech. Stejné pohodlí i v nepřízni počasí, a to zejména při krupobití či prudkých slunečních paprscích, může mít vaše auto zastřešené odolným přístřeškem.

 
Stavba zahradního jezírka – jak postupovat?

Stavba zahradního jezírka – jak postupovat?

vyšlo 19.5.2020

Máte krásnou a pečlivě udržovanou zahradu a přesto vám na ní stále něco chybí? Možná je to zahradní jezírko, které může plnit funkci koupací i okrasnou nebo může být využíváno pro chov ryb. Tato vodní plocha dokáže navodit romantickou atmosféru a pohled na třpytící se vodní hladinu je uklidňující. Se zahradním jezírkem už bude vaše zahrada dokonalá.

 
Hledáte pro rostliny praktický a odolný skleník?

Hledáte pro rostliny praktický a odolný skleník?

vyšlo 18.5.2020

Prakticky řešený skleník vytváří to správné prostředí pro vaši zeleninu či květiny a na své zahradě si ho svépomocí postavíte již za jedno odpoledne. Díky kvalitním materiálům ale vydrží po desetiletí bez žloutnutí a bez rzi.

 
Grilovací sezóna je tu! Grilovat můžete na terase i na balkóně.

Grilovací sezóna je tu! Grilovat můžete na terase i na balkóně.

vyšlo 12.5.2020

Kdo má dům se zahradou nebo jen malou zahrádku s posezením, má vyhráno. Ovšem grilovat můžete i na terase či balkóně v bytovém domě. Je však potřeba dodržovat pár zásadních pravidel, dbát na bezpečnost a vše si důkladně připravit.

 
Jaké travní osivo je vhodné pro vaši zahradu?

Jaké travní osivo je vhodné pro vaši zahradu?

vyšlo 10.5.2020

Nákup travní směsi je zodpovědný úkol, neboť je potřeba vědět k jakému účelu má trávník sloužit: k rekreaci u bazénu, jako plocha pro dětské hry nebo chcete mít jen kousek zeleně před domem?

 
< 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >
Ventura banner Kompost

Reklama

Náš tip

Aku minipila GTA 26

Šikovný pomocník i na vaši zahradu nyní v akci. Dvořák sekačky, pily.

 

MAMUT GLUE TOTAL

Hlavní devizou MAMUT GLUE Total je konečná pevnost 50 kg/cm2. Nejvíc se tedy hodí na místa, kde potřebujete pružný spoj s maximální pevností.

 

UMĚLÝ "ŽIVÝ" PLOT a ZÁSTĚNY

Umělé zelené stěny jsou skvělým řešení pro ty, kteří potřebují rychle a efektivně vytvořit optický nebo hlukový předěl od sousedů, rušné ulice nebo vytvořit zajímavý zahradní prvek.

 

ŠIKMÉ EXTERIÉROVÉ ŽALUZIE

Šikmá okna jsou jedinečný a krásný doplněk. S šikmými venkovními žaluziemi se navíc nebude interiér přehřívat.

 

DLAŽBA, KTERÁ OKOUZLÍ VAŠI ZAHRADU

S jarem přichází touha trávit více času na terase a zahradě. Nechte se inspirovat krásnou dlažbou, dlaždicemi, ploty a prvky zahradní architektury Semmelrock a splňte si sen o krásné zahradě.

 

PORFIX, váš partner při stavbě

PORFIX nabízí komplexní stavební materiál z pórobetonu a vápenopísku, který je šetrný k životnímu prostředí a zároveň patří mezi cenově dostupné stavební materiály dnešní doby.

 

Reklama

Reklama

Firmy z oboru

Dvořák, sekačky-pily.cz

Spolehlivý eshop se zahradní a lesní technikou STIHL, Husqvarna a Ego s kamennou prodejnou a servisem

AGRO CS - ČESKÉ SUBSTRÁTY A HNOJIVA

Značky AGRO, FLORIA a NATURA přináší zahrádkářům i profesionálům kvalitní pomocníky pro celou zahradu a každou rostlinu. Substráty, hnojiva a osiva.

Transform a.s., partner pro vaši zahradu

Výrobce plotů, zahradního mobiliáře a doplňků do vaší zahrady.

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

TureckoDovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.