Pianeta - umělé rostliny

Reklama

Zahrada

Vyhledávání článků
Zeolit – zázračný minerál vulkanického původu

Zeolit – zázračný minerál vulkanického původu

vyšlo 7.3.2019

Zeolit je minerál vulkanického původu, jehož naleziště najdeme také v Čechách a na Slovensku. Využití nachází v medicíně, při výrobě kosmetiky, ve stavebnictví, zemědělství, na zahradě při péči o rostliny nebo při filtraci bazénů a jezírek. Na jeho použití a přínos právě na zahradě a domácnosti se podíváme v následujícím článku. Zeolit je prodáván pro různé účely a k tomu přizpůsoben velikostí balení a frakce.

 
Hliníková látková pergola LUKA

Hliníková látková pergola LUKA

vyšlo 4.3.2019

Novinkou v nabídce českého výrobce stínící techniky ISOTRA je hliníková pergola LUKA s látkovou stahovací střechou. Nehořlavá PVC tkanina tvoří 100% ochranu před deštěm a slunečními paprsky. Stylová hliníková konstrukce je dostupná v 6 základních barevných variantách a dokonale tak splyne s moderním domem i historickou budovou.

 
Robotická sekačka STIHL iMow – váš spolehlivý zahradník

Robotická sekačka STIHL iMow – váš spolehlivý zahradník

vyšlo 1.3.2019

Sekání trávy je nikdy nekončící činnost, protože trávník roste od jara do podzimu, a pokud chcete mít na zahradě pěkný a udržovaný zelený koberec, musíte trávník sekat pravidelně a často. Kromě klasických benzínových a elektrických sekaček a traktorů, existují také automatické robotické sekačky, které udělají tuto práci za vás.

 
Pěstování zázvoru v květináči nebo na zahradě

Pěstování zázvoru v květináči nebo na zahradě

vyšlo 25.2.2019

Zázvorový kořen se v devadesátých letech minulého století stal módní záležitostí. Kdo nepije zázvorový čaj či pivo a nežvýká kandovaný zázvor, jakoby ignoroval zásady zdravé výživy. Patříte-li k vyznavačům čerstvého zázvoru, můžete se pokusit si jej vypěstovat, ale upřímně – kvalitní oddenky je lepší koupit v supermarketu.

 
Z čeho postavit zahradní zídku – tipy, možnosti, inspirace

Z čeho postavit zahradní zídku – tipy, možnosti, inspirace

vyšlo 7.2.2019

Tak, jako máme odlišné zahrady, stejně rádi bychom měli i ostatní architektonické zahradní prvky odlišné od těch v dalších zahradách. Nejinak je tomu i u zahradních zídek, které plní mnoho různých funkcí. Využít k jejich stavbě lze stejně dobře cihly, kámen, beton nebo betonové tvárnice, dřevo anebo tyto materiály různými způsoby kombinovat. Podívejme se na přehled těch nejužívanějších materiálů ke stavbě zahradních zídek.

 
Používejte bakterie do odpadů a získejte užitkovou vodu k zalévání zahrady

Používejte bakterie do odpadů a získejte užitkovou vodu k zalévání zahrady

vyšlo 6.2.2019

Některé bakterie mohou být užitečné a najít využití např. při úpravě odpadní vody v domácích čistírnách odpadních vod (DČOV). Naučte se využívat biologické procesy, pomocí kterých bez zbytečné chemie vyčistíte odpadní vody a získáte užitkovou vodu k zalévání zahrady.

 
Uzení masa na grilu

Uzení masa na grilu

vyšlo 14.1.2019

Udit maso lze i na grilu, ovšem nejedná se o uzení v pravém slova smyslu, ale spíše o kulinářskou úpravu. Maso, zelenina nebo sýry se grilují za přítomnosti kouře, čímž pokrmy získávají specifickou chuť a vůni. Jaký gril lze pro tzv. zauzování použít a jak při uzení postupovat?

 
Inspirace - vánoční hvězda jako dekorace na jídelním stole

Inspirace - vánoční hvězda jako dekorace na jídelním stole

vyšlo 21.12.2018

Poinsettie neboli Vánoční hvězda je snad nejoblíbenější vánoční květinou a díky její kráse stává se také součástí vánočních aranžmá a dekorací na jídelních stolech. Inspirujte se prací profesionálů a vytvořte si doma neopakovatelný sváteční stůl.

 
Jaký je rozdíl mezi dřevěnou a elektrickou udírnou?

Jaký je rozdíl mezi dřevěnou a elektrickou udírnou?

vyšlo 18.12.2018

Pokud uvažujete o pořízení nové udírny, určitě stojíte před rozhodnutím, jakou udírnu si vybrat. Možností máte hned několik včetně stavby udírny svépomocí. Dnes se zaměříme na srovnání běžně prodávaných udíren, na udírny dřevěné a elektrické.

 
Jak zvolit správnou teplotu při uzení masa?

Jak zvolit správnou teplotu při uzení masa?

vyšlo 8.12.2018

Z hlediska teploty rozlišujeme 3 typy uzení, na jejichž specifikaci se v článku zaměříme. A nezapomeneme ani na výběr dřeva, které zásadním způsobem ovlivňuje chuť a vůni hotových vyuzených výrobků.

 
Tipy na vánoční dárky, které nezklamou

Tipy na vánoční dárky, které nezklamou

vyšlo 29.11.2018

Vánoce se nezadržitelně blíží. Máte už všechny dárky pohromadě? Že ne? Nechte se inspirovat tímto článkem, ve kterém najdete doporučení na dárky pod stromeček, které mile překvapí, a navíc za ceny, které se jen tak neopakují.

 
Zimní zahrady a zastřešené pergoly zpříjemňují pobyt venku

Zimní zahrady a zastřešené pergoly zpříjemňují pobyt venku

vyšlo 23.11.2018

Posezení na terase, balkóně nebo na zahradě je velmi příjemné a proto dnes prakticky neuvidíte rodinný dům bez nějakého zahradního posezení. Pokud chcete tento prostor využívat co nejdéle během roku i za méně příznivého počasí, je ideální volbou zimní zahrada nebo alespoň zastřešená pergola.

 
Kompostovatelné sáčky, pytle a tašky usnadní třídění bioodpadu

Kompostovatelné sáčky, pytle a tašky usnadní třídění bioodpadu

vyšlo 4.11.2018

Jestliže doma třídíte odpad a zabýváte se i sběrem bioodpadu, který chcete dále využívat pro kompostování, možná často řešíte problém se zápachem a množstvím poletujících mušek okolo. Tomu můžete zamezit speciálními kompostovacími sáčky. Až je naplníte bioodpadem, jednoduše je celé hodíte do kompostu, kde se kompletně biologicky rozloží.

 
Je Vaším snem mít vlastní vinný sklípek?

Je Vaším snem mít vlastní vinný sklípek?

vyšlo 30.10.2018

Jsme firma SKLEPY FOTON sídlící na Mostecku, která se zabývá stavbou vinných sklepů na klíč za velmi krátký časový úsek. Postavíme Vám ideální místo pro relaxaci, posezení s rodinou či přáteli a skladování v optimálních podmínkách.

 
Inspirace pro dřevěné obložení stěn v interiéru

Inspirace pro dřevěné obložení stěn v interiéru

vyšlo 25.9.2018

Dřevěné obložení stěn v interiéru je velmi působivé a dokáže proměnit prostor nevídaným způsobem. Dřevo je přírodním materiálem, který do svého interiéru volíme proto, že nám jej dokáže zútulnit, a tak zpříjemnit pocit, kdy konečně doma relaxujeme po náročném pracovním dni.

 
Betonová dlažba a další prvky jsou nedílnou součástí moderní zahradní architektury

Betonová dlažba a další prvky jsou nedílnou součástí moderní zahradní architektury

vyšlo 12.9.2018

Betonová dlažba nemusí být šedá, nudná ani nevzhledná. Moderní betonové výrobky určené do zahrady nabízí širokou škálu využití od dlažby, přes lavičky, palisády, nášlapy, květináče až po betonové dekorace. Na výběr máte širokou škálu barev i imitaci dřeva nebo kamene. A pro inspiraci nemusíte chodit daleko.

 
Jak obnovit suchem poškozený nebo zničený trávník?

Jak obnovit suchem poškozený nebo zničený trávník?

vyšlo 6.9.2018

Máme za sebou teplé a suché léto, které neprospělo hlavně trávníku. Tráva je na místech přímého celodenního slunečního svitu suchá a spálená. Teplé letní dny se ale pomalu chýlí ke konci a tak se dobré připravit se na obnovu trávníku. Co k tomu budeme potřebovat a jak postupovat?

 
< 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 >
Ventura banner Steliva

Reklama

Náš tip

Terasy na klíč z WPC a bambusu

Pořiďte si bezúdržbovou terasu z WPC nebo velmi odolnou terasu z bambusu. Vše od úvodního zaměření, poradenství pro montáž svépomocí až po kompletní realizace na klíč.

 

POSTELE Z MASIVU

Postel z masivního malajského dubu je určená pro vysoké matrace, které budou na posteli vypadat nejlépe. Čalouněné čelo této masivní postele je výškově nastavitelné.

 

ZÁBRANY KVĚTINOVÝCH TRUHLÍKŮ

Nenápadné a praktické zábrany květinových truhlíků Dastech spolehlivě zajistí umístění květin na okenních parapetech a zabezpečí je proti nechtěnému pádu.

 

UMĚLÝ "ŽIVÝ" PLOT a ZÁSTĚNY

Umělé zelené stěny jsou skvělým řešení pro ty, kteří potřebují rychle a efektivně vytvořit optický nebo hlukový předěl od sousedů, rušné ulice nebo vytvořit zajímavý zahradní prvek.

 

VELKOFORMÁTOVÉ DLAŽDICE SLUŠÍ KAŽDÉ TERASE

Elegance a moderní design, to jsou hlavní přednosti velkoformátových dlaždic, s kterými vytvoříte nadčasové plochy. K dostání v mnoha barevných variantách a povrchových úpravách.

 

PORFIX, váš partner při stavbě

PORFIX nabízí komplexní stavební materiál z pórobetonu a vápenopísku, který je šetrný k životnímu prostředí a zároveň patří mezi cenově dostupné stavební materiály dnešní doby.

 

Reklama

Reklama

Firmy z oboru

Dvořák, sekačky-pily.cz

Spolehlivý eshop se zahradní a lesní technikou STIHL, Husqvarna a Ego s kamennou prodejnou a servisem

AGRO CS - ČESKÉ SUBSTRÁTY A HNOJIVA

Značky AGRO, FLORIA a NATURA přináší zahrádkářům i profesionálům kvalitní pomocníky pro celou zahradu a každou rostlinu. Substráty, hnojiva a osiva.

Transform a.s., partner pro vaši zahradu

Výrobce plotů, zahradního mobiliáře a doplňků do vaší zahrady.

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

TureckoDovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.