Porfix - jarní akce 2024

Reklama

Zahrada

Vyhledávání článků
„Živý plot“ z umělých rostlin - soukromí na zahradě rychle a bez údržby

„Živý plot“ z umělých rostlin - soukromí na zahradě rychle a bez údržby

vyšlo 1.3.2022

Toužíte po soukromí na zahradě, balkóně nebo terase a nechcete čekat několik let, než vám vyroste nově zasazený živý plot? Rychlým, snadným a přitom estetickým řešením jsou živé ploty z umělých rostlin, které jsou velmi zdařilou imitací a jsou k nerozeznání od rostlin živých.

 
Bezrámová řešení amadeus, Schüco a Heroal v showroomech OKNA.EU

Bezrámová řešení amadeus, Schüco a Heroal v showroomech OKNA.EU

vyšlo 28.2.2022

Bezrámové konstrukce jsou v dnešní době velmi žádané – jsou elegantní, moderní a propouštějí do interiéru maximum světla. Společnost Okna.EU usnadňuje rozhodnutí o výběru a ve svých showroomech prezentuje možnosti zasklení s bezrámovým efektem nebo zcela bezrámová řešení rakouského systému amadeus a německých hliníkových profilů Schüco a Heroal.

 
Zahrada pro děti: Co by na ní nemělo chybět?

Zahrada pro děti: Co by na ní nemělo chybět?

vyšlo 26.2.2022

Hraní si na čerstvém vzduchu je to nejlepší, co může být. Pokud máte děti a k tomu ještě zahradu, určitě tyto dvě záležitosti spojte dohromady. Uvidíte sami, že budete vděčni za to, když se vaše ratolesti na zahradě do sytosti vyřádí a večer pak usnou jako andílci. Zahradní vyžití pro děti tvořte tak, abyste jej mohli využít i vy.

 
Jiřiny rozzáří zahradu, balkón i terasu od léta až do podzimu

Jiřiny rozzáří zahradu, balkón i terasu od léta až do podzimu

vyšlo 21.2.2022

Jiřiny patří mezi nejvděčnější a nejoblíbenější cibuloviny. Květou od poloviny léta až do podzimu a vysadit si můžete celou řadu kultivarů různých barev, výšky rostlin a tvarů květů. Některé jiřiny jsou vhodné i k pěstování v truhlících na balónech a terasách a některé jsou také medonosné. Kdy jiřiny vysadit a jak se o ně starat, aby vypadaly co nejlépe?

 
Březen na zahradě – vhodná doba pro sázení i řez stromů

Březen na zahradě – vhodná doba pro sázení i řez stromů

vyšlo 20.2.2022

Třebaže občas poletují sněhové vločky a fouká studený vítr, je nejvyšší čas probudit zahradu ze zimního spánku. Březen je nejvhodnější na sázení, přesazování rostlin, ale i řez stromů či keřů.

 
Betonové prvky v zahradní architektuře mají mnohostranné využití

Betonové prvky v zahradní architektuře mají mnohostranné využití

vyšlo 17.2.2022

Betonové prvky mají v zahradní architektuře své místo řadu let a nejedná se pouze o betonovou dlažbu. Beton lze v zahradě využít také jako nášlapy, palisády, obruby, květináče, kmeny a další dekorativní prvky. Prvky z betonu jsou přitom trvanlivé, bezúdržbové a svým vzhledem mohou imitovat řadu dalších materiálů.

 
Když hadice nestačí aneb jak vybrat ideální vysokotlaký čistič?

Když hadice nestačí aneb jak vybrat ideální vysokotlaký čistič?

vyšlo 16.2.2022

Vysokotlaký čistič, pro který se u nás ujal výraz wapka, je velice užitečným domácím a zahradním pomocníkem. Snadno a rychle s ním umyjete vše od zabláceného kola až po chodník nebo fasádu. Wapky umí šetřit čas i vodu, je však třeba vědět, která je pro vaše účely nejlepší. Podle čeho wapku vybírat a jaké možnosti tyto univerzální tlakové čističe nabízejí?

 
Zimní práce na zahrádce

Zimní práce na zahrádce

vyšlo 3.2.2022

Únor je stejně jako leden ještě zimním měsícem, kdy příroda jen odpočívá a vše bývá v zajetí ledu a sněhu. Přesto je tento měsíc pro všechny pěstitele a zahrádkáře signálem, že je třeba přestat lenošit a připravit se na první práce. I když se to nezdá, během února již začíná zahradní sezóna a tak bychom měli na zahrádce stihnout udělat spoustu věcí.

 
Zimní řez stromů

Zimní řez stromů

vyšlo 27.1.2022

V zimních měsících toho na zahradě příliš dělat nemůžeme, zvláště když je ukryta pod vrstvou sněhu. Ale pokud je zima mírnější, můžeme se směle pustit do prořezávání dřevin. Ale pozor, zimní řez stromků je určen jen pro některé dřeviny. Víte, jakým stromům či keřům nůžkami a pilkou neuškodíte?

 
Zahrada v únoru: Zima se loučí, jaro bere za kliku

Zahrada v únoru: Zima se loučí, jaro bere za kliku

vyšlo 25.1.2022

Že je zahrádka ještě pod závějí? Nevadí, v srdci zahrádkáře začalo jaro. Únor je měsícem listování v zahradním katalogu, klíčení semínek a netrpělivého vytahování prvních stonků aspoň očima. Ať si venku řádí fujavice, doma na parapetu už se vám zazelená!

 
Základy péče o zahradu po zimě: na co nezapomínat a co si připravit již nyní

Základy péče o zahradu po zimě: na co nezapomínat a co si připravit již nyní

vyšlo 25.1.2022

Stále více lidí propadá lásce k rostlinám, a dokonce i pěstování vlastního ovoce a zeleniny. Pokud k těmto lidem také patříte, ujistěte se, že se ve vaší výbavě vyskytují také speciální přípravky proti chorobám, plevelům a dalším nepříjemnostem. Díky tomu, až přijde jaro, budete připraveni dopřát své zahradě řádnou péči, kterou si po dlouhé zimě zaslouží.

 
Makramé závěsy na květiny zútulní váš interiér

Makramé závěsy na květiny zútulní váš interiér

vyšlo 15.1.2022

Jednou ze zajímavých technik zavěšení pokojových rostlin jsou závěsy makramé. Kromě vizuální stránky mají tyto závěsy i řadu praktických výhod.

 
Chytrá závlaha napojená na předpověď počasí ušetří vodu, čas i starosti

Chytrá závlaha napojená na předpověď počasí ušetří vodu, čas i starosti

vyšlo 12.1.2022

Pokud chcete mít na zahradě zdravý a krásně zelený trávník, musíte o něj pravidelně pečovat. Vertikutovat, hnojit a během parných letních dnů také zavlažovat. Nejlepším řešením pro zavlažování zahrady je tzv. chytrá závlaha, která se řídí předpovědí počasí a neplýtvá zbytečně vodou.

 
Krásné truhlíky i v zimě

Krásné truhlíky i v zimě

vyšlo 4.12.2021

Přípravy na nejkrásnější svátky roku jsou již v plném proudu. Ale není na škodu se občas zastavit a pozorovat nádherně sněhem pocukrované jehličnany, ptactvo, které si přišlo po svou vánoční nadílku nebo zavadit pohledem o svátečně nazdobený truhlík za oknem.

 
Jak zalévat poinsettii neboli vánoční hvězdu

Jak zalévat poinsettii neboli vánoční hvězdu

vyšlo 24.11.2021

V posledních měsících roku je poinsettie nejprodávanější pokojovou květinou. Teplomilná „Mexičanka“ s listovím ve tvaru hvězd získává body svou krásou, zářivým zbarvením a minimálními nároky na péči. Nejlépe se jí bude dařit na teplém, světlém a před průvanem chráněném místě. Samozřejmě budete-li ji správně zalévat.

 
Mrazy se blíží... Jak připravit zahradu na zimu?

Mrazy se blíží... Jak připravit zahradu na zimu?

vyšlo 16.11.2021

Nebude to trvat dlouho a žezlo si definitivně převezme Paní zima. Než pokryje naše zahrady a terasy bílou přikrývkou a teploty klesnou pod bod mrazu, je třeba se na její příchod dobře připravit. Na co byste neměli zapomenout?

 
Nová střešní terasa WoodPlastic® v Brně nabízí klid a krásný výhled

Nová střešní terasa WoodPlastic® v Brně nabízí klid a krásný výhled

vyšlo 1.11.2021

Trinity Office Center tvoří moderní blok kancelářských a obchodních budov přímo uprostřed Brna. Zaměstnancům a návštěvníkům tu nově slouží v pořadí už druhá střešní terasa z kompozitního materiálu WoodPlastic®. Bezúdržbová prkna od českého výrobce obklopená zelení poskytují vítané soukromí v příjemném prostředí i hezký výhled.

 
< 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >
Ventura banner Jezírka

Reklama

Náš tip

Terasy na klíč z WPC a bambusu

Pořiďte si bezúdržbovou terasu z WPC nebo velmi odolnou terasu z bambusu. Vše od úvodního zaměření, poradenství pro montáž svépomocí až po kompletní realizace na klíč.

 

MASIVNÍ POSTEL

Masivní postel z dubu model JESSIE splní nejpřísnější nároky na retro design a moderní funkčnost ložnice z masivního dřeva. Právě díky tomuto materiálu je rám celé postele stabilní.

 

NEVIDITELNÝ OBRUBNÍK

Neviditelný plastový obrubník je vhodný k zamezení prorůstání trávy nežádoucím směrem. Velmi odolný plast, který vydrží i opakovaný přejezd travní sekačkou.

 

Umělé květiny FLORUM

S našimi umělými květinami si nemusíte dělat žádnou starost, umělé květiny jsou velmi nenáročné na údržbu a dokonale imitují živé květiny.

 

DLAŽDICE, KTERÁ HÝČKÁ VAŠI TERASU

Užijte si pohodové dny na vaší terase s rodinou a přáteli. K dokonalé atmosféře přispěje Semmelrock dlaždice CARATsantino s jemnou povrchovou úpravou, která je velmi příjemná při chůzi naboso.

 

PORFIX, váš partner při stavbě

PORFIX nabízí komplexní stavební materiál z pórobetonu a vápenopísku, který je šetrný k životnímu prostředí a zároveň patří mezi cenově dostupné stavební materiály dnešní doby.

 

Reklama

Reklama

Firmy z oboru

Dvořák, sekačky-pily.cz

Spolehlivý eshop se zahradní a lesní technikou STIHL, Husqvarna a Ego s kamennou prodejnou a servisem

AGRO CS - ČESKÉ SUBSTRÁTY A HNOJIVA

Značky AGRO, FLORIA a NATURA přináší zahrádkářům i profesionálům kvalitní pomocníky pro celou zahradu a každou rostlinu. Substráty, hnojiva a osiva.

Transform a.s., partner pro vaši zahradu

Výrobce plotů, zahradního mobiliáře a doplňků do vaší zahrady.

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

TureckoDovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.