Porfix - jarní akce 2024

Reklama

Zahrada

Vyhledávání článků
Vánoční inspirace – adventní dekorace s poinsettií

Vánoční inspirace – adventní dekorace s poinsettií

vyšlo 26.11.2023

Pointsettie, neboli Vánoční hvězda, je nejoblíbenější vánoční pokojová květina, která se s úspěchem uplatňuje i v nejrůznějších dekoracích a aranžmá. Poinsettii můžeme použít na slavnostní tabuli nebo při výrobě originálních adventních dekorací.

 
Ruční štípače dřeva – rychlý a jednoduchý způsob, jak si připravit dřevo na topení

Ruční štípače dřeva – rychlý a jednoduchý způsob, jak si připravit dřevo na topení

vyšlo 15.11.2023

Ruční štípače dřeva jsou cenově dostupnou variantou, pro všechny, kdo si chtějí usnadnit práci při štípání dřeva, ale nechtějí investovat do elektrických nebo benzínových štípaček. Např. proto, že dřevo mají jako doplňkový zdroj tepla a tudíž ho není tolik a také jim nevadí trocha fyzické práce. S jakými typy ručních štípaček se můžete setkat?

 
Zahradní vysavače a fukary využijete během celého roku

Zahradní vysavače a fukary využijete během celého roku

vyšlo 5.11.2023

Zahradní vysavače a fukary slouží k úklidu listí na zahradě, případně na zpevněných plochách kolem domu. Dostanou se i do hůře přístupných míst, pod živý plot, nízké stromy apod. Při jejich výběru si nejprve rozmyslete, zda pro vás bude lepší fukar nebo vysavač a také se zaměřte klíčové parametry jako je výkon nebo hmotnost.

 
Co bychom měli v listopadu udělat na zahradě a na balkóně?

Co bychom měli v listopadu udělat na zahradě a na balkóně?

vyšlo 3.11.2023

Listopad je především období, kdy se zahrada připravuje k zimnímu odpočinku. Na zahrádce urychleně dokončujeme všechny práce, které jsme nestihli v minulém měsíci. Hlavně však připravujeme půdu, ovocné í okrasné dřeviny na přezimování. Na co nezapomenout vám usnadní přehled nejnutnějších prací.

 
Čtyřhranné pletivo - klasika i skvělá volba

Čtyřhranné pletivo - klasika i skvělá volba

vyšlo 3.11.2023

Stará dobrá klasika, kterou lze stále velmi často vidět kolem spousty rodinných domů, zahrad i firemních či státních objektů. Čím to, že je čtyřhranné pletivo pořád tolik oblíbené?

 
Řezivo pro velké firmy, řemeslníky i kutily

Řezivo pro velké firmy, řemeslníky i kutily

vyšlo 1.11.2023

Pila v Lesonicích leží hned u silnice vedle zámku. Vůni dřeva cítí každý, kdo projíždí kolem, ovšem až při osobní návštěvě zjistíte, o jak moderní provoz se jedná. Pila patří firmě FILKO, která kromě kompletní realizace střech vyrábí také vlastní betonovou střešní krytinu. Dřevovýrobou z vlastní pily pokrývá nejen vlastní potřebu, ale nabízí řezivo také širokému okruhu zájemců z řad firem a koncových zákazníků.

 
Jak na oplocení výběhů pro zvířata? Poradíme vám!

Jak na oplocení výběhů pro zvířata? Poradíme vám!

vyšlo 18.10.2023

Ať už se chystáte chovat slepice, králíky, ovce, kozy, nebo vám běhá po zahradě pes, jistě řešíte, jak vybrat to nejvhodnější oplocení. Pletiv a plotů se vyrábí spoustu a vyznat se v nich může být občas oříšek. Díky tomuto přehledu si v různých typech oplocení uděláte konečně pořádek.

 
Jaké trvalky vysazovat na podzim?

Jaké trvalky vysazovat na podzim?

vyšlo 16.10.2023

Bohatě kvetoucí jiřiny a pozdní letničky nahradily podzimní trvalky a pestrou paletu barev a tvarů nabízejí i chryzantémy. Ještě je pár dní času na doplnění či na novou výsadbu trvalek.

 
Výsadba růží - podzim je ideálním obdobím

Výsadba růží - podzim je ideálním obdobím

vyšlo 14.10.2023

Růže je královnou zahrady. Kdo jiný umí z kouta zahrady vyčarovat pohádkové zákoutí, nebo olemovat pergolu jako profesionální dekoratér? Při jejich výsadbě ale můžeme neúmyslně napáchat spoustu škod, které budeme jen horko těžko napravovat. Růže přitom žádná přechodná známost. Správný postup při sázení vám bude oplácet voňavou nádherou po další desítky let! Sázet můžete na jaře a na podzim. Podzimní termín má ale eso v rukávu…

 
Skleník přes zimu nemusí zahálet. Co lze pěstovat i bez vytápění a jak na to?

Skleník přes zimu nemusí zahálet. Co lze pěstovat i bez vytápění a jak na to?

vyšlo 11.10.2023

Mrzí vás, že je skleník během zimy prázdný a opuštěný? Zaplňte ho rostlinami a užijte si úrodu ještě před příchodem jara. Pro pěstování otužilých odrůd nebudete potřebovat ani vytápění. Zatopíte si kompostem, využijete užitečné mikroorganismy a rostlinky porostou jako z vody. A to dokonce i ve fóliovníku nebo pařeništi. Jak na to?

 
Podzimní interiérové dekorace z vřesů

Podzimní interiérové dekorace z vřesů

vyšlo 5.10.2023

Vytvořit poutavou dekoraci z vřesů je velmi snadné. Vřesy a vřesovce jsou totiž velmi zajímavé jak barevně, tak svým netradičním květenstvím. Navíc se dají velmi dobře kombinovat jak s podzimním ovocem, tak s různými druhy ozdobných i funkčních nádob anebo jednoduše zpracovat do okouzlujících miniaturních či o něco větších věnečků.

 
Úklid domácnosti - tipy pro udržení čistoty a pořádku

Úklid domácnosti - tipy pro udržení čistoty a pořádku

vyšlo 4.10.2023

Čistý a uklizený domov je klíčem k pohodlnému a zdravému životnímu prostředí. Při správném přístupu může být úklid domácnosti rychlý a snadný úkol. Přinášíme vám několik užitečných rad, jak udržovat vaši domácnost stále v perfektním stavu.

 
Kompozitní dřevo je materiál budoucnosti

Kompozitní dřevo je materiál budoucnosti

vyšlo 21.9.2023

Zahradní terasa není žádný vrtoch nebo symbol rozmařilosti. Naopak. Pořídit si venkovní terasu jako plnohodnotnou součást domu je to nejlepší rozhodnutí, jaké dnes můžete pro sebe a pro své nejbližší udělat. Pokud vám má terasa dobře a dlouho sloužit, zaměřte se hned od začátku na detailní návrh a na výběr kvalitního materiálu od spolehlivého výrobce. Díky tomu bude vaše stavba dobře ladit s okolím a vy se z ní budete moci v klidu těšit desítky let.

 
Stříhání živých plotů

Stříhání živých plotů

vyšlo 15.9.2023

Aby byl živý plot chloubou vaší zahrady, je třeba mu věnovat dostatečný čas a péči. Základem je pravidelné zastřihávání a tvarování plotu tak, aby nepřerostl a tudíž nezabíral více místa než je nutné. Odměnou za vaši práci vám bude krásná zeleň, která bude poskytovat přirozenou ochranu před zvídavými pohledy kolemjdoucích a sousedů.

 
Živý plot z pestrobarevného proutí

Živý plot z pestrobarevného proutí

vyšlo 12.9.2023

Podzimní čas, někdy i trochu nevlídný, má i své hezké stránky. Aby vaše zahrada měla možnost převléknout se do barevných šatů podzimu, nutně potřebuje rostliny, které ji to umožní. Vedle listnáčů a tak trochu fádních jehličnanů je živý plot z dřevin s barevnou kůrou v každém ročním období jiný.

 
Psí výkaly v zahradě – jak se jich správně zbavit?

Psí výkaly v zahradě – jak se jich správně zbavit?

vyšlo 7.9.2023

Na otázku v úvodu máme jasnou odpověď. Kompostováním! I to má ale řadu zásad, které je třeba dodržet. Především pak v případě kompostování psích exkrementů, které rozhodně nespadají pod běžný materiál vhodný na každý kompost nebo snad do popelnice na bioodpad.

 
Betonová dlažba tvoří součást vašeho domova

Betonová dlažba tvoří součást vašeho domova

vyšlo 6.9.2023

Rozhodnutí věnovat čas a úsilí oživení zahrady a chalupy je skvělým krokem k vytvoření krásného a funkčního prostoru pro relaxaci a odpočinek. Beton je skutečně vynikajícím materiálem pro exteriérové použití, který spojuje funkčnost s estetikou a trvanlivostí. Jeho přednosti jsou mnohostranné a zasluhují si vaši pozornost.

 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >
Ventura banner Jezírka

Reklama

Náš tip

Terasy na klíč z WPC a bambusu

Pořiďte si bezúdržbovou terasu z WPC nebo velmi odolnou terasu z bambusu. Vše od úvodního zaměření, poradenství pro montáž svépomocí až po kompletní realizace na klíč.

 

KVALITNÍ MANŽELSKÁ POSTEL

Kvalitní manželská postel je zárukou ničím nerušeného spánku. Prohlédněte si nabídku našich manželských postelí.

 

TRUHLÍKY A KVĚTINÁČE

Truhlík či květináč je skvělou volbou pro nadšené zahrádkáře. Mohou si s ním vyzdobit své zahrady, balkony nebo terasy. Vyvýšený zahradní truhlík je ideální pro pěstování různých oblíbených květin a rostlin.

 

Umělé květiny FLORUM

S našimi umělými květinami si nemusíte dělat žádnou starost, umělé květiny jsou velmi nenáročné na údržbu a dokonale imitují živé květiny.

 

DLAŽBA, KTERÁ OKOUZLÍ VAŠI ZAHRADU

S jarem přichází touha trávit více času na terase a zahradě. Nechte se inspirovat krásnou dlažbou, dlaždicemi, ploty a prvky zahradní architektury Semmelrock a splňte si sen o krásné zahradě.

 

PORFIX, váš partner při stavbě

PORFIX nabízí komplexní stavební materiál z pórobetonu a vápenopísku, který je šetrný k životnímu prostředí a zároveň patří mezi cenově dostupné stavební materiály dnešní doby.

 

Reklama

Reklama

Firmy z oboru

Dvořák, sekačky-pily.cz

Spolehlivý eshop se zahradní a lesní technikou STIHL, Husqvarna a Ego s kamennou prodejnou a servisem

AGRO CS - ČESKÉ SUBSTRÁTY A HNOJIVA

Značky AGRO, FLORIA a NATURA přináší zahrádkářům i profesionálům kvalitní pomocníky pro celou zahradu a každou rostlinu. Substráty, hnojiva a osiva.

Transform a.s., partner pro vaši zahradu

Výrobce plotů, zahradního mobiliáře a doplňků do vaší zahrady.

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

TureckoDovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.