Montkov - zárubně a dveře

Reklama

Zahrada

Vyhledávání článků
Užitečné aplikace po zahrádkáře – vaše zahrada v tabletu nebo telefonu

Užitečné aplikace po zahrádkáře – vaše zahrada v tabletu nebo telefonu

vyšlo 11.2.2018

Chcete-li mít nejkrásnější zahradu široko daleko, není nic jednoduššího než zavolat na pomoc zahradníka, který se vyzná ve svém oboru. Máte-li odvahu a chuť to zvládnout sami, pomozte mobilními aplikacemi, které snadno nainstalujete do svého telefonu, počítače nebo tabletu a ve kterých najdete vše potřebné.

 
Jak na údržbu zahradních domků a dřevostaveb?

Jak na údržbu zahradních domků a dřevostaveb?

vyšlo 7.2.2018

O zahradní domky a dřevostavby je nutné se pravidelně starat. Pokud máte k dispozici velkou zahradu v zahrádkářské kolonii, u rodinného domu či chalupy a na ní zahradní domek ze dřeva, velkou výhodou v dnešní době je, že si můžete vybrat různé odstíny dřeva i střešní krytiny.

 
Kalina je keř pro každou zahradu

Kalina je keř pro každou zahradu

vyšlo 2.2.2018

Kalina je odolný, nenáročný, zcela mrazuvzdorný keř, který dobře snáší městské prostředí. Rozsáhlý rod kalin kvete od února do května, a navíc atraktivní červeně zbarvené podzimní listí zdobí zahradu i v zimě. Některé druhy nádherně voní a jsou mezi nimi keře vysoké, miniaturní i stálezelené.

 
Řez ovocných stromů a keřů – jak a kdy jej provádět?

Řez ovocných stromů a keřů – jak a kdy jej provádět?

vyšlo 28.1.2018

Aby byly ovocné stromy zdravé, krásné a dobře plodily, je třeba jim věnovat potřebnou péči a pravidelně je prořezávat. Jenomže každý druh ovocného stromu má na řez jiné nároky a tak je třeba jej nejen dobře provést, ale i načasovat. Přinášíme pár rad čeho se při řezu stromů vyvarovat a jaké zásady je třeba dodržovat, abychom sklízeli zdravé ovoce.

 
Pergola nebo altán, víte, jaký je v tom rozdíl?

Pergola nebo altán, víte, jaký je v tom rozdíl?

vyšlo 25.1.2018

Pokud právě přemýšlíte nad pořízením altánu nebo pergoly a stále nechápete, jaký je v nich vlastně rozdíl. Poradíme vám, jak je od sebe rozlišit a co si zvolit. Dřevěné zahradní stavby budou ozdobou vaší zahrady a stanou se zároveň i velmi praktickými pomocníky.

 
Nemoci a škůdci pokojových rostlin útočí často v zimě

Nemoci a škůdci pokojových rostlin útočí často v zimě

vyšlo 12.1.2018

Známe-li přesné nároky rostlin a těmi se řídíme, obvykle se nám daří pěstovat zdravé a silné rostliny, které zároveň hezky vypadají. Existuje však mnoho rostlin, které citlivě reagují hlavně na zimní teploty. Dopustíme-li se chyb v jejich pěstování, může zima představovat nejen pro ně, ale i pro nás náročné pěstitelské období. Podívejme se společně na škůdce a choroby, které na pokojové rostliny útočí právě v tomto ročním období.

 
7 nejoblíbenějších vánočních aranžmá a jak na ně

7 nejoblíbenějších vánočních aranžmá a jak na ně

vyšlo 19.12.2017

Je to tady - za dveřmi je ten nejkrásnější čas v roce. Doba, kdy za okny poletují sněhové vločky, které po očku sledujete z vyhřátého a cukrovím provoněného domova. Je nejvyšší čas hodit vánoční shon za hlavu a udělat si pro radost osobitou vánoční dekoraci, která potěší vás, vaše blízké a vytvoří jedinečnou atmosféru Vánoc u vás doma.

 
4 typy zahradních pergol, které vytvoří okouzlující místo pro relaxaci

4 typy zahradních pergol, které vytvoří okouzlující místo pro relaxaci

vyšlo 7.12.2017

Víme, že za okny sněží a každý je nyní raději v teple domova. Na zahradu se díváme jen skrz okna s šálkem horkého nápoje. Pokud však uvažujete, že si budoucí teplejší dny zpříjemníte, a rozhodli jste se, že něco uděláte se svou zahradou, pak je nyní ta nejlepší doba začít vše plánovat tak, abyste už na jaře mohli sedět ve své zahradě a užívat si její krásu.

 
Celoroční využití terasy? Řešením je zimní zahrada

Celoroční využití terasy? Řešením je zimní zahrada

vyšlo 28.11.2017

Pokud máte u rodinného domu terasu nebo její stavbu plánujete, přemýšlejte o jejím reálném využití. Vzhledem k podnebí, které u nás panuje, je to vskutku jen pár týdnů, kdy si můžete posedět na terase za příjemného počasí. K celoročnímu využití vede jednoduchá cesta – zimní zahrada.

 
Jste připraveni na sníh? Zastřešte terasu i bazén!

Jste připraveni na sníh? Zastřešte terasu i bazén!

vyšlo 19.11.2017

Svatý Martin dostál svému přísloví a přinesl k nám sníh. Je vaše zahrada dostatečně připravena na sníh? Protože jestli ne, je opravdu za 5 minut dvanáct. Pole jsou zoraná a stejně tak byste na zimu měli připravit nejen svou zahradu, ale i terasu a také bazén. Se zazimováním bazénu i terasy pomůže zastřešení od jedničky na trhu – ALUKOVu.

 
Dřevoplastové fasádní obklady

Dřevoplastové fasádní obklady

vyšlo 10.11.2017

Kompozitní materiál, který spojuje přednosti plastu a dřeva je již poměrně dobře znám z teras, balkónů a zahrad, kde se využívá jako terasová podlaha, podlaha kolem bazénů nebo jako plotovky. Dřevoplast se ale využívá také jako fasádní obklad pro odvětrávané fasády.

 
Šípky - pěstování šípkové růže a využití šípků v kuchyni

Šípky - pěstování šípkové růže a využití šípků v kuchyni

vyšlo 13.10.2017

Šípky sbírali lidé již odnepaměti. Ve starověkém Řecku a Římě z jejich plodů vyráběli náhrdelníky, které měly sloužit jako ochrana před zlem, ale zároveň měli přilákat i milovanou osobu. U nás se šípky využívaly vždy jako vítaný zdroj potravy a přírodní léčivo. Šípky jsou totiž plné vitamínů i látek, které nám pomáhají očistit tělo.

 
Domovní poštovní schránky – klasické i netradiční, stačí si vybrat

Domovní poštovní schránky – klasické i netradiční, stačí si vybrat

vyšlo 4.10.2017

Milujete výrobky z keramiky nebo máte raději designové výrobky? Schránka je pro vás možností, jak projevit vás vztah ke svému bydlení? Ať už pro vás platí kterákoli z těchto variant, mějte na paměti, že dnes vaše poštovní schránky musí často udržet spíše velké množství letáků, než že se v nich objeví nějaký milý dopis nebo pozdrav z cest psaný rukou.

 
Užívejte si léta na zastřešené terase

Užívejte si léta na zastřešené terase

vyšlo 13.9.2017

Prázdniny sice skončily, ale léto stále láká k přesunu na terasu. Ta je pro mnohé oázou klidu, která může sloužit k odpočinku, grilování nebo popíjení ranní kávy na čerstvém vzduchu. Pokud chcete na terase trávit maximum volného, ale i pracovního času bez ohledu na počasí, doporučujeme ji vhodně zastřešit.

 
Benzinové sekačky s elektrickým startérem – startování bez námahy.

Benzinové sekačky s elektrickým startérem – startování bez námahy.

vyšlo 12.9.2017

Sekání trávy benzinovou rotační sekačkou se může snadno stát nepříjemným díky komplikacím se startováním motoru sekačky. Zejména pro menší a slabší osoby je startování nepříjemné a komplikované. Výrobci sekaček naštěstí přicházejí každou sezóny s vylepšeními a novinkami, jako je např. elektrický startér u travních sekaček.

 
Soukromí s ploty a zástěnami Silvadec®

Soukromí s ploty a zástěnami Silvadec®

vyšlo 8.9.2017

Vidí do vaší zahrady všichni sousedé a lidé z ulice? Rádi byste měli na své zahradě kousek soukromí a přitom nechcete, abyste byli v zahradě uzavřeni jako v pevnosti? Pořiďte si WPC plotovou zástěnu Silvadec® tam, kde potřebujete a v místech, kde chcete mít svůj „rodinný“ zahradní kout.

 
Latnaté hortenzie kvetou až do podzimu

Latnaté hortenzie kvetou až do podzimu

vyšlo 28.8.2017

Hledáte-li pro svou zahradu mrazuvzdornou květinu, která bohatě kvete sytými barvami až do podzimu, bude hortenzie latnatá tou správnou volbou. Barvy jejích květů velikosti XXL se postupně vybarvují až do sytých odstínů a jsou ozdobou každé podzimní zahrady.

 
< 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 >
Ventura banner Kompost

Reklama

Náš tip

Vertikutátor STIHL RLE 240

Oblíbený vertikutátor od firmy STIHL máme nyní v akci. Dvořák - sekačky, pily.

 

MAMUT GLUE CLEAR UV

Transparentní lepidlo na bázi MS polymerů je pro exteriér jako stvořené. 100 % UV odolnost a mrazuvzdornost vám umožní použití jak v interiérech, tak především v exteriérech. Pružnost, pevnost a chameleon efekt jsou jeho hlavní výhody. Je ideálním pomocníkem pro lepení skleněných prvků.

 

Umělé zelené stěny

Zelené stěny či vertikální zahrady jsou moderním designovým prvkem a současně i dokonalým řešením pro úsporu místa a vytvoření příjemného prostředí.

 

ŠIKMÉ A OBLOUKOVÉ PLISÉ ROLETY

Plisé lze zhotovit i v atypických tvarech. Ve většině případů jej lze na rozdíl od atypických hliníkových žaluzií kompletně stahovat a vytahovat.

 

DLAŽBA, KTERÁ OKOUZLÍ VAŠI ZAHRADU

S jarem přichází touha trávit více času na terase a zahradě. Nechte se inspirovat krásnou dlažbou, dlaždicemi, ploty a prvky zahradní architektury Semmelrock a splňte si sen o krásné zahradě.

 

PORFIX, váš partner při stavbě

PORFIX nabízí komplexní stavební materiál z pórobetonu a vápenopísku, který je šetrný k životnímu prostředí a zároveň patří mezi cenově dostupné stavební materiály dnešní doby.

 

Reklama

Reklama

Firmy z oboru

Dvořák, sekačky-pily.cz

Spolehlivý eshop se zahradní a lesní technikou STIHL, Husqvarna a Ego s kamennou prodejnou a servisem

AGRO CS - ČESKÉ SUBSTRÁTY A HNOJIVA

Značky AGRO, FLORIA a NATURA přináší zahrádkářům i profesionálům kvalitní pomocníky pro celou zahradu a každou rostlinu. Substráty, hnojiva a osiva.

Transform a.s., partner pro vaši zahradu

Výrobce plotů, zahradního mobiliáře a doplňků do vaší zahrady.

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

TureckoDovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.