Montkov - zárubně a dveře 2

Reklama

Zahrada

Vyhledávání článků
Chcete si pořídit „plastovou“ terasu?

Chcete si pořídit „plastovou“ terasu?

vyšlo 14.1.2020

Pořizujete si terasu a slyšeli Jste, že vedle dřeva jsou terasy z plastu? Náhradou dřevěných prken jsou moderní materiály, které mohou být jednoduše označované jako plastové. Jedná se však o směsový materiál tzv. dřevo-plast, který je směsí dřeva a plastu a označuje se jako WPC terasy, z anglického výrazu wood-plastic.

 
Uzení ryb v domácí udírně

Uzení ryb v domácí udírně

vyšlo 8.1.2020

Uzené ryby patří mezi vyhlášené delikatesy. Uzeného lososa nebo makrelu ochutnal téměř každý. Uzený úhoř má, i díky filmu Zlatí úhoři, pověst nepřekonatelné lahůdky. Lahůdkou jsou však i běžně dostupné sladkovodní uzené ryby.

 
Pořiďte si gril na sele, kuřata nebo kýtu a užívejte gril party na vlastní zahradě

Pořiďte si gril na sele, kuřata nebo kýtu a užívejte gril party na vlastní zahradě

vyšlo 17.12.2019

Nějaký ten gril má na zahradě nebo terase téměř každý. Nejčastěji jsou to kotlové grily na dřevěné uhlí. Pokud si ale chcete ugrilovat něco většího, kýtu, nebo menší sele, s kotlovým grilem nepochodíte. Ale můžete si pořídit speciální gril s topeništěm vzadu a elektromotorem na váhu až 50 kg.

 
Bezúdržbové plastové ploty, kterým neublíží slunce ani mráz

Bezúdržbové plastové ploty, kterým neublíží slunce ani mráz

vyšlo 5.12.2019

Umělý vzhled některých plastových plotů odrazuje mnoho majitelů rodinných domů a raději pro svůj nový plot zvolí dřevo. Existují ovšem plastové plotovky dokonale imitující vzhled dřeva, které přitom nevyžadují pravidelnou údržbu jako dřevo a nevyšisují jako levné plasty.

 
Jak správně udit vepřové maso v domácí udírně

Jak správně udit vepřové maso v domácí udírně

vyšlo 11.11.2019

Udit se dá téměř jakékoliv maso, ne každé je však k uzení vhodné. Vzhledem k tradici domácích zabijaček se v našich končinách k uzení nejčastěji používá maso vepřové. K nejoblíbenějším částem vepřového, které udíme, patří kýta, plec, bok, špek, kotleta nebo krkovice, lahůdkou je také uzené vepřové koleno a jazyk.

 
Hliníkové pergoly s pohyblivými slunolamy – funkční a designové zastřešení terasy

Hliníkové pergoly s pohyblivými slunolamy – funkční a designové zastřešení terasy

vyšlo 30.10.2019

Hliníkové pergoly se dostávají do popředí zájmu architektů i majitelů nemovitostí, neboť se jedná o velmi atraktivní materiál s minimálními nároky na údržbu. Otázkou pak zůstává, jak pergolu zastřešit. Nabízí se hned několik možností od látkových markýz, přes pevné lamely až po slunolamy s elektromotorem, díky kterým lze ovládat sklon lamel, jejich úplné otevření nebo zavření.

 
Jak správně udit klobásy v domácí udírně

Jak správně udit klobásy v domácí udírně

vyšlo 1.10.2019

Domácí výroba klobás má na našem území dlouhou tradici. Obřad přípravy masové směsi, její plnění do střívek a následné uzení patří neodmyslitelně k domácí zabijačce už celá staletí. I když konzervace masa již není v dnešní době hlavním důvodem uzení, je domácí uzení stále velmi populární. Důvodem je specifická chuť uzených výrobků, a také dostupnost mobilních elektrických udíren, které celý proces uzení značně zjednodušují.

 
Drtiče versus štěpkovače větví - co vlastně umí a jaké jsou mezi nimi rozdíly?

Drtiče versus štěpkovače větví - co vlastně umí a jaké jsou mezi nimi rozdíly?

vyšlo 28.9.2019

Spotřebitelé si tyto praktické zahradní pomocníky někdy pletou a nemají jasno v tom, k čemu přesně se ten který stroj využívá. Potřebujete si vytvořit mulč na skalku, hnojivo nebo snad drobné dříví na zátop? Pak musíte vědět, co k tomu použít. Podívejme se na to, jaké jsou mezi drtičem a štěpkovačem větví rozdíly a který z těchto dvou strojů pro vás bude ten pravý.

 
Jak funguje chytré řízení závlahy na zahradě?

Jak funguje chytré řízení závlahy na zahradě?

vyšlo 28.9.2019

Zavlažování zahrady je v posledních suchých letech nutností, pokud nechcete mít místo trávníku vyprahlou step. Ovšem většina z nás nechce ani zbytečně plýtvat vodou, z ekonomických i ekologických důvodů. Řešením může být inteligentní řízení závlahy napojené na předpověď počasí.

 
Když umělé květiny vypadají jako živé

Když umělé květiny vypadají jako živé

vyšlo 25.9.2019

Živé květiny mají svůj půvab a často i příjemnou vůni. O tom není sporu. Vyžadují ale pravidelnou a odbornou péči a ne vždy se jejich pěstování daří. Umělé květiny jsou proto vítanou alternativou všude tam, kde pro růst živých rostlin nejsou optimální podmínky a péče o ně je problematická. Umělé květiny nové generace navíc vypadají jako živé a od živých rostlin jsou na první pohled k nerozeznání.

 
Hortenzie – květy, které na zahradě rozhodně nepřehlédnete

Hortenzie – květy, které na zahradě rozhodně nepřehlédnete

vyšlo 12.9.2019

Hortenzie jsou vyhledávané a oblíbené zejména pro své nápadné květenství, jehož barvu lze ovlivnit také kyselostí půdy. Tyto opadavé velkolisté keře jsou ozdobou každé zahrady a nevyžadují žádnou zvláštní péči. Jaký druh hortenzie si vybrat, kam je vysadit a jak se o ně starat?

 
Ratanový nábytek v bílé barvě je praktický a elegantní

Ratanový nábytek v bílé barvě je praktický a elegantní

vyšlo 29.8.2019

Když je řeč o ratanovém nábytku, většině z nás se vybaví medově hnědá barva. Ratanový nábytek je ovšem dostupný v mnohem širší barevné škále. Může být šedý, tmavě hnědý, mahagonový nebo bílý. Bílá barva je univerzální a její použití a kombinovatelnost je tedy mnohem snazší.

 
Terasy z WPC se přizpůsobí stylu vašeho bydlení

Terasy z WPC se přizpůsobí stylu vašeho bydlení

vyšlo 26.8.2019

Toužíte po terase, ale zatím jste se ještě nerozhodli, jaký vybrat materiál, nemluvě o povrchu nebo o správném barevném odstínu? Poradíme vám – zvažte kompozit dřeva a polymeru. Moderní materiál známý pod zkratkou WPC (Wood-plastic Composite) nabízí celou řadu výhod, a navíc je natolik přirozený a univerzální, že se skvěle hodí jak k novostavbě, tak k letitému rustikálnímu stavení.

 
Kompostováním přeměníte bioodpad na kvalitní přírodní hnojivo

Kompostováním přeměníte bioodpad na kvalitní přírodní hnojivo

vyšlo 12.8.2019

Domácnost i zahrada jsou zdrojem velkého množství bioodpadu. Ten je možné buď vyhazovat do speciální popelnice, nebo ho ekologicky kompostováním přeměňovat na kvalitní hnojivo pro další využití na zahradě. Pro zrychlení zrání kompostu nebo při kompostování hůře rozložitelného materiálu, jako tráva či větve, doporučují odborníci použít ekologické urychlovače a termokompostéry.

 
Zahradní kuchyň. Jaké jsou možnosti vaření na zahradě?

Zahradní kuchyň. Jaké jsou možnosti vaření na zahradě?

vyšlo 24.7.2019

Láká vás stolování na zahradě a gril vám k tomu nestačí? Žádný problém. Můžete si klidně vybudovat zahradní kuchyň. Rodina i hosté to jistě ocení. Co všechno byste měli zvážit a jaké máte možnosti?

 
Terasa z kvalitního WPC představuje novou dimenzi bydlení

Terasa z kvalitního WPC představuje novou dimenzi bydlení

vyšlo 8.7.2019

Produkty z WPC jsou dnes velkým hitem. Týká se to především zahradních teras, které rostou jako houby po dešti. Jaké přednosti nabízí kompozit dřeva a polymeru? Nejedná se o pouhou módní záležitost, o krátkodechou alternativu tradičních materiálů, jako jsou dřevo, kámen, keramika či beton? A kdy nedává pořízení terasy z WPC vůbec žádný smysl?

 
Pěstování angreštu a netradiční angreštové dobroty

Pěstování angreštu a netradiční angreštové dobroty

vyšlo 5.7.2019

Angrešt je běžným lesním a zahradním keřem, který je nenáročný na pěstování. Tyto trnité keře se sladkokyselými plody upadly poslední dobou trochu v zapomnění, přestože ovoce obsahuje mnoho cenných kyselin, vitamínů a má využití jak v kuchyni, tak i léčitelství. Nové odrůdy, které jsou odolné vůči houbovým chorobám, však navrací angrešt do našich zahrad.

 
< 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 >
Ventura banner Kompost

Reklama

Náš tip

Zahradní traktor Husqvarna TC 114

Zbrusu nový zahradní traktor Husqvarna TC 114 nyní v akci. Dvořák - sekačky, pily.

 

MAMUT GLUE DISPER FIX

Kvalitní, rychlé a spolehlivé lepidlo využijete v dílně, domácnosti, garáži nebo i na pracovišti. Lepí většinu materiálů jako je dřevo, beton, kov, kámen apod.

 

Umělé zelené stěny

Zelené stěny či vertikální zahrady jsou moderním designovým prvkem a současně i dokonalým řešením pro úsporu místa a vytvoření příjemného prostředí.

 

OBLOUKOVÉ A ŠIKMÉ HORIZONTÁLNÍ ŽALUZIE

Oblouková žaluzie řady Sinline® představuje jedinečný způsob zastínění atypických obloukových oken.

 

DLAŽBA, KTERÁ OKOUZLÍ VAŠI ZAHRADU

S jarem přichází touha trávit více času na terase a zahradě. Nechte se inspirovat krásnou dlažbou, dlaždicemi, ploty a prvky zahradní architektury Semmelrock a splňte si sen o krásné zahradě.

 

PORFIX, váš partner při stavbě

PORFIX nabízí komplexní stavební materiál z pórobetonu a vápenopísku, který je šetrný k životnímu prostředí a zároveň patří mezi cenově dostupné stavební materiály dnešní doby.

 

Reklama

Reklama

Firmy z oboru

Dvořák, sekačky-pily.cz

Spolehlivý eshop se zahradní a lesní technikou STIHL, Husqvarna a Ego s kamennou prodejnou a servisem

AGRO CS - ČESKÉ SUBSTRÁTY A HNOJIVA

Značky AGRO, FLORIA a NATURA přináší zahrádkářům i profesionálům kvalitní pomocníky pro celou zahradu a každou rostlinu. Substráty, hnojiva a osiva.

Transform a.s., partner pro vaši zahradu

Výrobce plotů, zahradního mobiliáře a doplňků do vaší zahrady.

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

TureckoDovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.