Zapečené hrušky

28.11.2005 / Jindřiška

Suroviny

hrušky, piškoty, máslo, marmeláda, rum, ořechy, mléko, vanilkový pudink v prášku, vejce, krupicový cukr, vanilkový cukr

Postup

Piškoty rovnoměrně rozložíme do zapékacích misek vymaštěných máslem, pokapeme rumem, poklademe půlkami hrušek (řeznou plochou nahoru), do otvorů po jádřincích vložíme lžičku marmelády. Přelijeme horkým krémem. Ten připravíme z mléka, ve kterém jsme rozšlehali pudinkový prášek a krupicový cukr. Za stálého míchání uvedeme do varu a povaříme asi jednu minutu. Ve zbylém mléce rozšleháme vaječné žloutky, nalijeme je do krému a ohřejeme, ale nevaříme!Ze zbylých vaječných bílků ušleháme sníh, přisypeme krupicový cukr a vanilkový cukr, ušleháme dohusta a lehce vmícháme do krému. Povrch zapékacích misek posypeme sekanými ořechovými jádry a krátce dáme zapéct do středně vyhřáté trouby. Podáváme horké.

Dezerty a moučníky - další recepty