Dvořak traktor STIGA 598 W

Reklama

Zahrada

Vyhledávání článků
Vodní grily – zahradní grilování s vodní lázní

Vodní grily – zahradní grilování s vodní lázní

vyšlo 24.7.2014

Slyšeli jste někdy pojem vodní gril? Pokud patříte mezi milovníky grilování a chcete jíst navíc i zdravě, měli byste zpozornět. Vodní grily, nebo též grily s vodní lázní, jsou hitem v oblasti zahradního grilování. Pokrm je připravován ve směsi horkého vzduchu, dýmu a vodní páry. Kdo jednou zkusí maso z vodního grilu, už nebude chtít žádné jiné.

 
Guerilla Gardening – partyzánské zahradničení nejlépe potají a v noci

Guerilla Gardening – partyzánské zahradničení nejlépe potají a v noci

vyšlo 18.7.2014

Pokud žijete ve městě, jistě občas procházíte kolem míst, která nejsou příliš vzhledná a jestliže máte nějaké to estetické cítění, možná vás i napadá, jak by se dala vylepšit a zkrášlit. Možná jste už dokonce něco takového na vlastní pěst provedli. V takovém případě se z vás stal tajný zahradnický partyzán a dopustili jste se nedovoleného guerilla gardeningu.

 
Plastový zahradní nábytek nemusí být nudný ani nekvalitní

Plastový zahradní nábytek nemusí být nudný ani nekvalitní

vyšlo 11.7.2014

Plast jakožto materiál pro zahradní nábytek mnozí zatracují, ale mnohdy bezdůvodně. Vyniká hned několika přednostmi, jako je nízká hmotnost, snadná údržba a v neposlední řadě také cenová dostupnost. Možná máte také zažitou představu, že plast musí pod tíhou člověka zaručeně prasknout, ale tyto obavy jsou zbytečné – tedy pokud budeme dobře vybírat.

 
Elektrický gril využijete na terase i na zahradě

Elektrický gril využijete na terase i na zahradě

vyšlo 4.7.2014

Přestože nejste majitelem žádné velké zahrady, kde by se dala uspořádat pořádná grilovací párty, i tak si můžete dopřát jedinečnou chuť grilovaného masa, zeleniny a dalších pochoutek. Elektrické grily jsou totiž o poznání menší, než ty zahradní, nečoudí a nemusíte u nich hlídat zásobu paliva. Navíc grilovat v nich můžete kdekoliv a kdykoliv během roku – třeba i v zimě.

 
Jak se zbavit sametek podzimních na zahradě? Kousnutí je velmi nepříjemné.

Jak se zbavit sametek podzimních na zahradě? Kousnutí je velmi nepříjemné.

vyšlo 28.6.2014

Komáří štípance k létu tak nějak patří a naštěstí existuje spousta možností, jak tyto krvežíznivé potvůrky odehnat. Pokud jste však poštípaní na všech možných i nemožných místech a komáři jsou v tom nevinně, je třeba hledat jiného viníka. Jestliže má tendenci se doslova udrbat i váš pes či kočka, možná vás všechny napadla sametka podzimní, lidově sviluška.

 
Pomožte přírodě a postavte si na balkoně nebo na zahradě čmelín

Pomožte přírodě a postavte si na balkoně nebo na zahradě čmelín

vyšlo 24.6.2014

O užitečnosti včel ví snad každé malé dítě, ale o čmelácích v tomto směru mnoho nevíme, přitom jsou rovněž velmi důležití a pro mnohé rostliny nepostradatelní. Bohužel čmeláků kvůli neopatrným zásahům lidí do krajiny dramaticky ubývá. Můžeme jim však i pomoci - stačí jim na zahradě, nebo klidně i na balkonu vybudovat čmeláčí domeček – čmelín.

 
Jak na lepení a opravy PVC fólie bazénů

Jak na lepení a opravy PVC fólie bazénů

vyšlo 23.6.2014

K dovoleným, letním radovánkám i chalupaření neodmyslitelně patří koupání. Pokud jste se rozhodli pořídit si na zahradu bazén, můžete se rozhodnout mezi pevným, zapuštěným bazénem, nebo levnějším povrchovým bazénem. Každá varianta má své plusy i mínusy. Jednou z nevýhod mobilních bazénů je použití PVC fólie, která je náchylná na roztržení.

 
Polštáře, potahy a polstry na zahradní nábytek

Polštáře, potahy a polstry na zahradní nábytek

vyšlo 14.6.2014

O tom, že textil dokáže s nábytkem dělat pravé divy, a že toto pravidlo platí stejně pro interiér, jako pro zahradní nábytek vědí ženy své. Mají totiž cit pro design, barvy, vhodný materiál a hlavně, potahy a polstry vybírají z praktických tkanin, které odolají rozmarům počasí a snadno se udržují.

 
Jak vybrat a položit travní koberec

Jak vybrat a položit travní koberec

vyšlo 13.6.2014

Zakládáte zahradu, nebo potřebujete zrekonstruovat tu stávající a nevíte si rady s tím, jak správně založit trávník? Pokud nechcete dlouho čekat, než se zazelená travní semeno, můžete na zahradu položit travní koberec. Na co si dát při jeho nákupu pozor a jak pokládku provést si povíme v tomto článku.

 
Markýzy Rolrols – dokonalá ochrana před sluncem

Markýzy Rolrols – dokonalá ochrana před sluncem

vyšlo 12.6.2014

Slunce je přítel, který nám zvedá náladu a nabíjí nás energií. Avšak ostré paprsky bývají dotěrné. Chceme-li i přesto posedět na čerstvém vzduchu, nabízí se nám možnost využít markýz.

 
Když betonová dlažba dokonale imituje dřevo...

Když betonová dlažba dokonale imituje dřevo...

vyšlo 12.6.2014

Dřevo je jedinečným přírodním materiálem, který skvěle vypadá jak v interiéru, tak i na zahradě. Snad neexistuje místo, kam by se dřevo nehodilo. Jedinečný a po staletí oblíbený vzhled dřeva se podařilo spojit s bezkonkurenčními vlastnostmi betonové dlažby. Vaši zahradu tak může zdobit betonové schodiště, palisáda či chodník, které však budou od pravého dřeva k nerozeznání.

 
Zastřešení bazénu vybírejte pečlivě

Zastřešení bazénu vybírejte pečlivě

vyšlo 11.6.2014

Bazénové zastřešení bývá velice často prvkem, se kterým se v prvotním návrhu zahrady nepočítá a pořizuje se k bazénu dodatečně až po zvážení všech jeho výhod. Není pak výjimkou, že uprostřed zahrady vyroste velká nevzhledná „bublina“ s rozsáhlým kolejištěm, po kterém se posouvá, a do té doby malebná zahrada zcela ztratí svůj půvab.

 
Trampolína na zahradě zabaví děti i dospělé

Trampolína na zahradě zabaví děti i dospělé

vyšlo 10.6.2014

Hledáte způsob, jak zabavit vaše děti, nebo protáhnout své ztuhlé tělo? Pořiďte si trampolínu! Pokud jste si někdy zkusili na trampolíně zaskákat, sami uznáte, že je to pocit více než příjemný. Vy i Vaše děti zažijete při skákání spoustu legrace, zároveň ale uděláte i něco pro své zdraví. Vybrat si dnes můžete trampolínu do domácnosti i na zahradu.

 
Jak si vybrat piknikový koš na letní stolování v přírodě?

Jak si vybrat piknikový koš na letní stolování v přírodě?

vyšlo 5.6.2014

Snad každá romantická duše touží po snídani v trávě po boku svého partnera. Stačí sbalit deku, naplnit piknikový koš dobrotami a vyrazit do přírody. Nemusí však jít nutně jen o snídani, do piknikového koše se vejde i oběd, nebo třeba večeře doplněná lahvinkou vína. Nechce se zlákat a vezměte svou drahou polovičku, přátele nebo rodinu na venkovní hody.

 
Koupací jezírka - funkční a estetické prvky zahrad

Koupací jezírka - funkční a estetické prvky zahrad

vyšlo 4.6.2014

Nemůžete se rozhodnout, zda si na zahradu pořídit bazén nebo raději koupací jezírko? Pokud chcete, aby měla vodní plocha všestrannější využití a kromě koupání plnila i funkci relaxační a okrasnou, rozhodněte se pro zahradní jezírko. Stane se funkčním i estetickým prvkem vaší zahrady, kde si užijete báječné koupání bez chlorované vody.

 
Liatris spicata neboli Šuškarda klasnatá – nenáročná květina kvetoucí celé léto

Liatris spicata neboli Šuškarda klasnatá – nenáročná květina kvetoucí celé léto

vyšlo 2.6.2014

Pokud hledáte odolnou a nenáročnou rostlinu pro vaši zahradu, která bude zároveň její nevšední ozdobou, pořiďte si šuškardu klasnatou. Tato rostlina je velice zajímavá svým tvarem a získá si vás také barvou. Tvoří ji třásnité fialové klasy, které kvetou v průběhu celého léta. Často se šuškardě říká také shorakvět, protože se její květy otevírají netradičně odshora dolů.

 
Skleníky Volya LLC, to je bezúdržbová konstrukce a vysoká odolnost

Skleníky Volya LLC, to je bezúdržbová konstrukce a vysoká odolnost

vyšlo 29.5.2014

Jestliže patříte k nadšeným pěstitelům zeleniny a květin, pak by na vaší zahradě jistě neměl chybět skleník. V dnešní době se skleníky vyrábí v různých provedeních a z různých materiálů, jaký tedy vybrat? Skvělým tipem jsou pozinkované obloukové skleníky ruského výrobce Volya LLC, které slibují kvalitu na věčné časy.

 
< 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 >
Ventura banner Zahrada

Reklama

Náš tip

PLASTOVÉ VYVÝŠENÉ ZÁHONY Z „TRAPLASTU“

Hlavní výhodou vyvýšených záhonů je právě jejich výška. Při sázení, okopávání, trhání plevele nebo sklizni se nemusíte ohýbat, dřepět nebo dokonce klečet, protože rostliny máte přímo pod rukama. Vyvýšený záhon v několika provedeních.

 

KUCHYŇSKÝ ROBOT SOGO

Multifunkční smart kuchyňský robot SOGO SS-14565 je skvělý pomocník do kuchyně a zastane práci mnoha klasických domácích spotřebičů - funguje jako mixér, strouhač, sekáček, mlýnek na maso, parní hrnec, polévkovar, šlehač či hnětač těsta. 

 

Hydromasážní a vířivé vany se světlem

Akce! Vybrané modely masážních a vířivých van za super ceny. Rádi relaxujete ve vaně po dlouhém a náročném dni? Právě pro Vás vyrábíme kvalitní vany vybavené jak hydromasáží, tak i jemnou AIR masáží. Česká výroba, prodloužená záruka, odborná montáž. Vše zajistíme.

 

Nábytek na balkon Adriana 1+2

Elegantní set dvou křesel a stolku skvěle doplní čtecí koutek v obýváku nebo posezení s kávou na terase. Jednotný design usnadní práci při plánování interiéru a kombinace černé barvy se světlým ratanem vytváří moderní vzhled, který vypadá skvěle jednoduše všude.

 

Robotická sekačka od Garlandu

Robotická aku sekačka Riwall RRM 500 APP seká na jedno nabití až 130 min., poradí si i se stoupáním do 15° a snadno se ovládá aplikací, kde můžete nastavit až 4 zóny sekání.

 

ŠIKMÉ A OBLOUKOVÉ PLISÉ ROLETY

Plisé lze zhotovit i v atypických tvarech. Ve většině případů jej lze na rozdíl od atypických hliníkových žaluzií kompletně stahovat a vytahovat.

 

Reklama

Reklama

Firmy z oboru

Dvořák, sekačky-pily.cz

Spolehlivý eshop se zahradní a lesní technikou STIHL, Husqvarna a Ego s kamennou prodejnou a servisem

AGRO CS - ČESKÉ SUBSTRÁTY A HNOJIVA

Značky AGRO, FLORIA a NATURA přináší zahrádkářům i profesionálům kvalitní pomocníky pro celou zahradu a každou rostlinu. Substráty, hnojiva a osiva.

Transform a.s., partner pro vaši zahradu

Výrobce plotů, zahradního mobiliáře a doplňků do vaší zahrady.

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

TureckoDovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.