Dvořak traktor STIGA 598 W

Reklama

Zahrada

Vyhledávání článků
Dětská hřiště na zahradu - radost pro naši drobotinu

Dětská hřiště na zahradu - radost pro naši drobotinu

vyšlo 24.3.2014

Stále přemýšlíte, jak co nejlépe zabavit děti a pokud možno na dlouhé hodiny? Máme pro vás tip, který zaručeně nezklame! Děti milují hraní venku, proto jim největší radost udělá dětské hřiště, které vyroste na jejich vlastní zahradě. Na výběr máte od jednoduchých houpaček a skluzavek, přes pískoviště až po stavebnicová dětská hřiště v nejrůznějších velikostech a výbavě.

 
Stavba terasy svépomoci – zvládnete ji taky

Stavba terasy svépomoci – zvládnete ji taky

vyšlo 22.3.2014

Chcete si vlastnoručně vybudovat zahradní terasu? Tak směle do toho! Stavba terasy není nijak náročná a poměrně rychle je možné postavit terasu ze dřeva nebo kompozitních materiálů, jako je dřevoplast či recyklovaný plast. Stačí jen vědět, jak na to.

 
Pěstujeme okrasný javor

Pěstujeme okrasný javor

vyšlo 21.3.2014

V dnešní době řada lidí touží po bezúdržbové zahradě a tak si jen málokdo vysazuje listnaté stromy, pod kterými se každý podzim hromadí spadané listí. Ovšem okrasné javory za pár shrabaných listů stojí. Okrasné formy javoru zkrášlí jakoukoliv zahradu a při jejich pěstování je třeba vynaložit jen minimální úsilí. Vybrat si můžeme ze spousty druhů.

 
Skvrny na betonové dlažbě již nemusí představovat problém

Skvrny na betonové dlažbě již nemusí představovat problém

vyšlo 18.3.2014

K realizaci chodníku, parkovací plochy pro auto, či podlahy pro zahradní posezení u bazénu, se skvěle hodí betonová dlažba. Je nejen krásná, ale také odolná. Je však náchylná na nejrůznější látky, po nichž na ní zůstávají skvrny a ty se těžko odstraňují. Dnes však můžete zvolit moderní betonovou dlažbu od CS-BETON, která vyniká výjimečnou ochranou proti znečištění.

 
Jak na nepříjemný plevel? S pomocí vytrhávače plevele

Jak na nepříjemný plevel? S pomocí vytrhávače plevele

vyšlo 15.3.2014

Plevel je úhlavním nepřítelem každého zahrádkáře a ať se snažíme sebevíc, nedá se proti němu úplně bránit. Abychom se plevele v našem trávníku zbavili, nepotřebujeme ve většině případů žádné chemické postřiky. Pohodlným řešením, které je navíc i šetrné k životnímu prostředí, je pořízení speciálního nářadí - vytrhávače plevele.

 
Plantarium – stolní minizahrádka pro malé i velké pěstitele

Plantarium – stolní minizahrádka pro malé i velké pěstitele

vyšlo 11.3.2014

Kdo žije ve městě a nemá balkon, ani žádnou vlastní zahrádku, nemá moc možností si užívat zahradničení a sám si vypěstovat nějakou zeleninu či bylinky. Pokud navíc patříte mezi ty, kterým uschne i kaktus, možná oceníte plantarium. V této stolní mini zahradě si vypěstujete rostliny velmi jednoduše, jen s použitím barevného gelu.

 
Současné trendy v zahradní architektuře a realizacích zahrad

Současné trendy v zahradní architektuře a realizacích zahrad

vyšlo 10.3.2014

Někteří majitelé zahrad si se vzhledem těchto venkovních prostor příliš hlavu nelámou, jiní zase chtějí, aby byla zahrada reprezentativní součástí jejich domu. Pokud patříte k té druhé skupině, možná vás zajímá, jaké jsou aktuální trendy v zahradní architektuře. Zahradu nedělá jen dokonale střižený trávník a živý plot, ale i správný výběr rostlin.

 
Umělý ratan – nábytek a doplňky z polyratanu se hodí do bytu i na terasu

Umělý ratan – nábytek a doplňky z polyratanu se hodí do bytu i na terasu

vyšlo 27.2.2014

Líbí se vám výrobky z ratanu, ale obáváte se jejich použití ve venkovním prostředí? Kvalitní a velmi odolnou náhražkou tohoto přírodního materiálu je polyratan, který pravý ratan dokonale imituje. Zahradní nábytek, lehátka, květináče a různé další doplňky z polyratanu můžete klidně nechat na dešti a nic se jim nestane.

 
Pěstování masožravých rostlin v bytě

Pěstování masožravých rostlin v bytě

vyšlo 24.1.2014

Pokud vám běžné pokojové rostliny přijdou nudné, můžete si domů pořídit rostliny masožravé, které jsou nejen krásné na pohled, ale zároveň v nás vzbuzují jakýsi respekt. My se však ničeho bát nemusíme, pro nás jsou neškodné, ale pro řadu hmyzích druhů představují hrozbu. S pěstováním můžete začít kdykoliv, je to poměrně nenáročné.

 
Dračinec pruhovaný neboli „Šťastný bambus“

Dračinec pruhovaný neboli „Šťastný bambus“

vyšlo 8.1.2014

Velmi dekorativní a nenáročnou pokojovou rostlinou je spirálovitý dračinec pruhovaný zvaný také „Lucky bamboo“, tedy šťastný bambus. Díky svému originálnímu kroucenému vzhledu se stává oblíbeným dárkem. Tento nepravý bambus, jak se dračinci také říká, můžeme pěstovat zakořeněný ve vodě, nebo i zasazený v květináči.

 
Jak pečovat v zimě o pokojové rostliny

Jak pečovat v zimě o pokojové rostliny

vyšlo 1.1.2014

Znáte to, celý rok se o vaše rostlinky v bytě pečlivě staráte, ony vám za to krásně rostou, kvetou a dělají radost. Pak ale přijde zima a všechno je špatně. I když jim věnujete stejnou pozornost jako jindy, začínají vadnout a viditelně ztrácí na zdraví i kráse. Čím je to způsobeno? Co musíme udělat proto, aby nám prospívaly i přes zimu?

 
Exotické ovoce zvané Cherimoya

Exotické ovoce zvané Cherimoya

vyšlo 27.12.2013

Ke koupi neznámého exotického ovoce se většinou příliš nemáme. Nejenže stojí poměrně dost peněz, ale vlastně ani nevíme, jak chutná a co z něj máme jíst. Pokud ale narazíte na ovoce zvané cherimoya, rozhodně po něm sáhněte. Nejenže skvěle chutná, není ani drahé a snadno si z jeho pecek můžeme vypěstovat i rostlinku.

 
Kvalitní zasklívání balkónů a lodžií

Kvalitní zasklívání balkónů a lodžií

vyšlo 13.12.2013

Zasklení balkónu nebo lodžie je ten nejlepší způsob, jak si zajistit celoroční užívání těchto prostor. Jde o skvělou zvukovou, protiprašnou a také tepelnou izolaci, můžeme tak ušetřit spoustu peněz za energie. Zasklený balkón či lodžie rovněž odradí případné zloděje, zasklení je totiž dokonalou překážkou proti vniknutí.

 
Pomocníci pro ruční odklízení sněhu

Pomocníci pro ruční odklízení sněhu

vyšlo 8.12.2013

„A zase sype“…i taková může být reakce mnoha lidí na každodenní sněhovou nadílku, která k české zimě prostě patří. Jen málo lidí má z neustále padajících vloček radost, pro většinu to totiž znamená nekonečné odhrnování, odhrabávání a zametání chodníku a přístupu k domu. Naštěstí existují pomocníci, jako jsou lopaty, hrabla, shrnovače a metly, které práci ulehčí.

 
Jak se v zimě postarat o ptáčky?

Jak se v zimě postarat o ptáčky?

vyšlo 24.11.2013

Některé druhy ptáků, které se u nás vyskytují v létě, odlétají na zimu do teplých krajin, kde na ně čeká jak příznivější podnebí, tak i dostatek potravy. Mnohé ptačí druhy však zůstávají v České republice i přes zimu a tak v období silných mrazů a sněhových závějí jistě uvítají naši pomoc. Víte, jak přesně jim pomoci, abyste neudělali více škody než užitku?

 
Rustikální ohniště se stane chloubou Vaší zahrady

Rustikální ohniště se stane chloubou Vaší zahrady

vyšlo 1.11.2013

Také se Vám více líbí tradiční ohniště než zahradní krb? Anebo už ohniště máte a rádi byste mu dodali jiný vzhled? Nechte se inspirovat novinkou – stavebnicí CSB - NATURBLOK OHNIŠTĚ, která dodá Vašemu venkovnímu posezení u ohně nový rozměr.

 
Oblíbené sukulenty zvládnou vypěstovat i začátečníci

Oblíbené sukulenty zvládnou vypěstovat i začátečníci

vyšlo 10.10.2013

Latinský výraz „suculento“ znamená „šťavnatý“. A přesně takové jsou sukulenty, které ve svém těle dokážou hromadit vodu a tak přečkat i dlouhá období sucha. Tyto rostliny se pro svou nenáročnost těší velké oblibě jak u začínajících pěstitelů, tak i zkušených botaniků. Dnes je známo okolo deseti tisíc sukulentních druhů a tak je výběr opravdu pestrý.

 
< 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 >
Ventura banner Kompost

Reklama

Náš tip

PLASTOVÉ PLOTOVKY Z „TRAPLASTU“

Nemáte zatím žádnou zkušenost s plastovými plotovkami z materiálu Traplast™? Chtěli byste si prohlédnout plastovou plotovku ve vybrané barvě? Objednejte si vzorek zdarma.

 

Terakotový pomalý hrnec JATA

Užijte si chutné a pomalé vaření v pomalém hrnci JATA JEOL2145. Jednoduše zvládnete zdravě připravit pokrm pro 5–6 osob. Je schopen přípravy jídla na nízkou i vysokou teplotu a zvládne i udržování teploty vařeného jídla.

 

Sprchový kout s mramorovou vaničkou

Akce! Sprchové kouty s kvalitní pevnou vaničkou z litého mramoru. Dlouhá životnost, prodloužená záruka a zaručená spokojenost. Provádíme demontáže starých sprchových koutů a montujeme nové po celé ČR.

 

Zahradní dřevěný set - stůl VIET a křesla LUCY

Zahradní sestava nábytku z akáciového dřeva pro 6 osob. Sestavu tvoří zahradní rozkládací stůl Viet akácie a 6x zahradní stohovatelné křeslo LUCY z akácie. Dlouhá životnost a nenáročná údržba.

 

Robotická sekačka od Garlandu

Robotická aku sekačka Riwall RRM 500 APP seká na jedno nabití až 130 min., poradí si i se stoupáním do 15° a snadno se ovládá aplikací, kde můžete nastavit až 4 zóny sekání.

 

ŠIKMÉ A OBLOUKOVÉ SÍTĚ PROTI HMYZU

Ochrana proti hmyzu i do obloukových a šikmých oken.

 

Reklama

Reklama

Firmy z oboru

Dvořák, sekačky-pily.cz

Spolehlivý eshop se zahradní a lesní technikou STIHL, Husqvarna a Ego s kamennou prodejnou a servisem

AGRO CS - ČESKÉ SUBSTRÁTY A HNOJIVA

Značky AGRO, FLORIA a NATURA přináší zahrádkářům i profesionálům kvalitní pomocníky pro celou zahradu a každou rostlinu. Substráty, hnojiva a osiva.

Transform a.s., partner pro vaši zahradu

Výrobce plotů, zahradního mobiliáře a doplňků do vaší zahrady.

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

TureckoDovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.