Porfix - jarní akce 2024

Reklama

Zahrada

Vyhledávání článků
Pěstování vrby neboli jívy na zahradě - jaké druhy jsou nejhezčí?

Pěstování vrby neboli jívy na zahradě - jaké druhy jsou nejhezčí?

vyšlo 19.3.2024

Duben je z hlediska počasí proměnlivý měsíc, kdy se ještě často rádi uchýlíme někam do tepla. Přesto hřejivé sluneční paprsky již přírodu probudily a oblíbené hedvábné kočičky kvetoucích jív neomylně signalizují příchod jara. Nemusíte je hledat jen u potoka, protože některá z odrůd vrb může zdobit vaši skalku, zahradu nebo balkón.

 
Slunolamy - ozdoba domu a zastínění v jednom

Slunolamy - ozdoba domu a zastínění v jednom

vyšlo 3.3.2024

Slunolamy jsou velmi efektní stínicí prvky, které cloní přímému slunečnímu záření. Chrání tak nejen vnitřek domu před nadměrným světlem, ale zároveň i před teplem dostávajícím se se světlem dovnitř. Jsou nejen funkčním, ale také výrazným dekorativním prvkem každé fasády. V čem se liší od žaluzií a rolet?

 
Dřevěné terasy s neviditelným uchycením pod prkny

Dřevěné terasy s neviditelným uchycením pod prkny

vyšlo 28.2.2024

Dřevěné terasy z tropických dřevin s unikátním patentovaným systémem uchycení pod prkny Softline® jsou ideální volbou pro všechny, kdo hledají kvalitní, krásnou a bezpečnou terasu s jednoduchou, rychlou a přesnou montáží.

 
Jak správně větrat skleník?

Jak správně větrat skleník?

vyšlo 28.2.2024

Správné větrání skleníku je velmi důležité pro optimální růst rostlin, regulaci teploty i vlhkosti. Při špatném větrání se totiž může vyskytnout na rostlinách plíseň, hniloba nebo nebudou růst tak, jak bychom očekávali. Jaká jsou tedy pravidla správného větrání skleníku?

 
Pěstování draceny neboli dračince

Pěstování draceny neboli dračince

vyšlo 25.2.2024

Dracena je jůstojnou pokojovou rostlinou, která je exotická a nenáročná zároveň. Vypadá velice vzhledně, a pokud máte velký byt nebo bydlíte v rodinném domě, je ideální díky možnosti dorůst i do poměrně velkých rozměrů.

 
Nejběžnější choroby trávníku – jak jim předejít a jak se jich zbavit?

Nejběžnější choroby trávníku – jak jim předejít a jak se jich zbavit?

vyšlo 23.2.2024

Zdravý trávník je svěže zelený, bez jakýchkoliv barevných odlišností. Trávník však může být napaden řadou škůdců, kteří dokáží oslabit jeho růst, nebo jej celý zlikvidovat. Víte, s jakými chorobami se může váš trávník potýkat a jaká je třeba provést opatření, abyste jejich výskytu zamezili?

 
Čemeřice – sněžná růže, kvete na zahradě jako první

Čemeřice – sněžná růže, kvete na zahradě jako první

vyšlo 19.2.2024

Pokud se v tomto období nemůžete dočkat prvních poslů jara, jako jsou sněženky, bledule či krokusy, všimněte si otužilce, který květy zdobí ještě zasněženou zahradu.

 
Jaro v květináčích a miskách – jarní květiny a cibuloviny

Jaro v květináčích a miskách – jarní květiny a cibuloviny

vyšlo 11.2.2024

Jak se nejlépe rozloučit se zimou než kyticí pestrých barev! Na terase či balkoně je ještě pro většinu rostlin příliš chladno, o to lépe se však budou jarní květiny vyjímat třeba na stole nebo na okně, za nímž zuří jedna z posledních letošních vánic. Atmosféru jara si můžete navodit doma v podobě různých aranžmá.

 
Rychlíme puky čekanky

Rychlíme puky čekanky

vyšlo 4.2.2024

Čekanka salátová, Cichorium intybus, byla již ve starověku a středověku léčivou rostlinou, a zůstala jí dodnes. V naší kuchyni je známá spíše jako náhražka kávy, cikorka, ale čekankové puky se využívají stále jen sporadicky, přesto, že rychlení čekanky je poměrně snadné.

 
Nezbytné vybavení skleníku pro úspěšné pěstování

Nezbytné vybavení skleníku pro úspěšné pěstování

vyšlo 31.1.2024

Bez vhodného vybavení skleníku se neobejde žádný zahradník, který chce pěstovat zdravé rostliny a sklízet bohatou úrodu. Tipy na to základní vybavení i na užitečné vychytávky najdete v následujícím článku.

 
Příprava skleníku na novou jarní výsadbu

Příprava skleníku na novou jarní výsadbu

vyšlo 29.1.2024

Příprava skleníku na novou výsadbu znamená nejen zrytí půdy a její prohnojení. Velmi důležité je také důkladné vyčištění a desinfekce skleníku, úprava pH půdy, zajištění větrání, naplánování výsadby a případně i dokoupení vybavení. Jak na to?

 
Pryšec trojúhlý – oblíbený sukulent, který u nás zdomácněl

Pryšec trojúhlý – oblíbený sukulent, který u nás zdomácněl

vyšlo 23.1.2024

Pryšec trojúhlý je oblíbeným sukulentem a ozdobou mnoha domácností. Jde o velmi nenáročnou rostlinu původem z jihu Afriky, která se již zcela přizpůsobila světelným podmínkám u nás a vystačí si s málem. Svým trnitým vzhledem připomíná pryšec trojúhlý kaktus a asi jen málokdo by tipoval, že jde příbuzného vánoční hvězdy.

 
Jak správně udit sýry v domácí udírně

Jak správně udit sýry v domácí udírně

vyšlo 20.1.2024

Uzení sýrů v domácích udírnách je velmi populární, protože si celkem snadno můžete vyrobit pochoutku na rodinnou oslavu nebo jen tak na chuť k pivu či vínu. Při uzení sýrů je dobré dodržovat několik základních pravidel, ale zároveň se nebojte experimentovat s chutěmi, kořením i dobou uzení a najděte si svůj oblíbený recept.

 
Co bychom měli udělat v lednu na zahradě?

Co bychom měli udělat v lednu na zahradě?

vyšlo 6.1.2024

K zimě patří chumelenice a mráz, ale i romantika zahradních scenérií s perličkami namrzlých kapiček na větévkách a ojíněnými trsy okrasných trav. A i když se nám z tepla ven nechce, měli bychom se na zahrádku občas zajít podívat. Trochu pohybu neuškodí a za pěkného slunečného dne jde práce lépe od ruky.

 
Avokádo – tipy na využití i pěstování z pecky

Avokádo – tipy na využití i pěstování z pecky

vyšlo 30.12.2023

Ještě donedávna bylo avokádo exotickou plodinou, kterou znal u nás jen málokdo. Dnes je však běžně k dostání ve většině supermarketů a tak i my můžeme okusit jeho lahodnou chuť a využívat jeho příznivých účinků na lidský organismus. Kdo má zájem, může si z pecky avokáda vypěstovat také pěknou pokojovou rostlinu.

 
Jak správně pečovat o Vánoční hvězdu?

Jak správně pečovat o Vánoční hvězdu?

vyšlo 22.12.2023

Navodit příjemnou vánoční atmosféru nám každoročně pomáhají Vánoční hvězdy. Zvlášť atraktivní výzdoba díky nim vzniká na velkých slavnostních tabulích, kde se uplatní i vícero druhů poinsettií. Tyto krásné rostliny ale pocházejí z Mexika, a tak jim musíme v našich podmínkách dopřát specifickou péči, abychom je po celé vánoční období udrželi v dobré kondici.

 
Lesní Vánoce s vánočními hvězdami aneb tipy na sváteční výzdobu s využitím poinsettií a přírodních materiálů

Lesní Vánoce s vánočními hvězdami aneb tipy na sváteční výzdobu s využitím poinsettií a přírodních materiálů

vyšlo 1.12.2023

Jedlové a borovicové větvičky, šišky, mech a bobule jsou typické dekorativní doplňky, které snadno najdete v lese a které jsou zejména na podzim a v zimě velmi oblíbené pro tvoření a dekorace. Ideálním způsobem, jak tyto přírodní materiály na dekorace nasbírat a vnést přírodu do svého domova, jsou dlouhé podzimní procházky.

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >
Ventura banner Zahrada

Reklama

Náš tip

Terasy na klíč z WPC a bambusu

Pořiďte si bezúdržbovou terasu z WPC nebo velmi odolnou terasu z bambusu. Vše od úvodního zaměření, poradenství pro montáž svépomocí až po kompletní realizace na klíč.

 

KVALITNÍ MANŽELSKÁ POSTEL

Kvalitní manželská postel je zárukou ničím nerušeného spánku. Prohlédněte si nabídku našich manželských postelí.

 

KLECE A VOLIÉRY

Praktická a prostorná klec pro kuřata je výbornou volbou, pokud hledáte venkovní ohrádku pro drobná zvířata, ve které budou v naprostém pohodlí. Je také vhodná pro větší ptactvo jako voliéra.

 

Umělé zelené stěny

Zelené stěny či vertikální zahrady jsou moderním designovým prvkem a současně i dokonalým řešením pro úsporu místa a vytvoření příjemného prostředí.

 

VELKOFORMÁTOVÉ DLAŽDICE SLUŠÍ KAŽDÉ TERASE

Elegance a moderní design, to jsou hlavní přednosti velkoformátových dlaždic, s kterými vytvoříte nadčasové plochy. K dostání v mnoha barevných variantách a povrchových úpravách.

 

PORFIX, váš partner při stavbě

PORFIX nabízí komplexní stavební materiál z pórobetonu a vápenopísku, který je šetrný k životnímu prostředí a zároveň patří mezi cenově dostupné stavební materiály dnešní doby.

 

Reklama

Reklama

Firmy z oboru

Dvořák, sekačky-pily.cz

Spolehlivý eshop se zahradní a lesní technikou STIHL, Husqvarna a Ego s kamennou prodejnou a servisem

AGRO CS - ČESKÉ SUBSTRÁTY A HNOJIVA

Značky AGRO, FLORIA a NATURA přináší zahrádkářům i profesionálům kvalitní pomocníky pro celou zahradu a každou rostlinu. Substráty, hnojiva a osiva.

Transform a.s., partner pro vaši zahradu

Výrobce plotů, zahradního mobiliáře a doplňků do vaší zahrady.

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

TureckoDovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.